Het Belang van Limburg

“Corona is zelfs een pluspunt: het is overal heel rustig”, zegt Stefanie.

-

’s Morgens: zonsopgang aan een kabbelend beekje met knagende bevers. ’s Avonds: zonsonderg­ang op Dune du Pilat, de hoogste duin van Europa. De droom van het Hasseltse koppel Stefanie en Frank om door Europa te trekken met een camper, ging ondanks corona toch door. Toen we hen aan de lijn kregen zaten ze in het Franse Biscarross­e, op twee uur van de grens met Spanje. Intussen zitten ze wellicht al een pak verder. Daar, waar hun camper hen brengt.

“Het is overal rustig”

“Nu? Huh? Gaat dat? Dat waren de reacties die we van heel veel mensen kregen toen we gingen vertrekken”, lacht Stefanie. “Iedereen is wel heel positief. Veel mensen dromen ervan om dit te doen, maar niemand doet het echt. Zeker nu niet. Maar op deze manier kan reizen perfect: wij zitten al twee weken met ons twee in quarantain­e. Eigenlijk zitten we altíjd in quarantain­e in ons busje. We komen niemand tegen. Het is dus veiliger dan thuis of op het werk. We gaan rijden en zien wel waar de reis ons brengt. We houden de regels van de verschille­nde landen wel in de gaten. Nu niet-essentiële reizen in België verboden worden, verandert er niets voor ons. We zijn al even weg, en we komen pas binnen een jaar of anderhalf jaar terug. Tegen dan hopen we dat corona voorbij is. (lacht)” “Tot nu toe is corona voor ons zelfs een pluspunt: het is overal heel rustig. In Frankrijk is er een avondklok om 18 uur. Het is dan toch al donker, en er is geen verkeer meer. Een negatieve test zou ook verplicht worden, maar pas vanaf zondag. Spanje is het volgende land dat op het programma staat: doorreizen mag daar, en dat is wat wij doen. We hebben via Instagram ook contact met andere campers die door Europa trekken: zo houden we elkaar op de hoogte over wat waar kan. Het is sowieso de bedoeling om in de natuur te blijven en grote steden te mijden. Er is dus niets wat we wilden doen, dat is gesloten door corona. Misschien wel grotten die we wilden bezoeken in Spanje en Portugal, maar dat is het.”

 ?? FOTO RR ?? Frank en Stefanie met hun zelf omgebouwde camper.
FOTO RR Frank en Stefanie met hun zelf omgebouwde camper.
 ??  ??
 ?? FOTO RR ?? Volg de avonturen van Stefanie en Frank op Instagram: @the_hiking_van
Het Hasseltse koppel maakte met hun drone deze foto in het Franse Biscarross­e, op twee uur van de grens met Spanje.
FOTO RR Volg de avonturen van Stefanie en Frank op Instagram: @the_hiking_van Het Hasseltse koppel maakte met hun drone deze foto in het Franse Biscarross­e, op twee uur van de grens met Spanje.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium