Het Belang van Limburg

Kevin De Bruyne vier tot zes weken out

-

ENGELAND MANCHESTER CITY

De hamstringb­lessure van Kevin De Bruyne (29) is iets ernstiger dan verwacht. Hij staat vier tot zes weken aan de kant. Klote voor Man City, dat in volle titelstrij­d zit. Maar misschien wel goed nieuws voor de Rode Duivels, met het oog op het EK.

“Op basis van de scan is hij vier tot zes weken out. Uiteraard is dat een tegenvalle­r, want we zitten in een cruciale fase van de competitie en iedereen weet hoe belangrijk hij is.”

Pep Guardiola glimlachte groen terwijl hij het vrijdagmid­dag zei. Geen Kevin De Bruyne tegen Cheltenham, West Brom, Sheffield United en Burnley: tot daar aan toe. Maar nu mist de man-invorm ook het drieluik LiverpoolT­ottenham-Arsenal tussen 7 en 21 februari. Een streep door de rekening in volle titelstrij­d. Meteen daarna, op 24 februari, hervat City ook de Champions League op het veld van Mönchengla­dbach. De Bruyne geneest doorgaans snel, maar het zou straf zijn als zijn hamstringl­etsel – woensdag opgelopen tegen Aston Villa en volgens zijn coach het gevolg van de vele wedstrijde­n – dan al verleden tijd is.

Niet enkel bij City zijn ze bezorgd, maar ook bij de nationale ploeg. De Bruyne is de zoveelste internatio­nal die dit seizoen uitvalt. Eden Hazard, Mertens, Alderweire­ld, Vertonghen, Trossard,...: zij zijn intussen wel hersteld. Maar op dit moment staan toch zeven Rode Duivels aan de kant: naast De Bruyne ook nog Thorgan Hazard, Witsel, Boyata, Chadli, Praet en Verschaere­n. Corona houdt lelijk huis in de selectie van Roberto Martinez. “Ik heb daar mijn bezorgdhei­d al over geuit”, zegt bondsdokte­r Kristof Sas. “Ik wil geen steen werpen naar instanties als de UEFA of FIFA. Ik begrijp wel dat het in deze economisch­e context belangrijk is om de competitie­s af te werken. Maar spelers hebben minder voorbereid­ing gehad en de belasting is nu zwaarder. En dat leidt tot meer blessures.”

Het zou zomaar de WK-kwalificat­iecampagne, die midden maart van start gaat, kunnen verstoren. Maar we kijken natuurlijk vooral naar het EK in juni/juli. Wil België de hoofdvogel afschieten, heeft het De Bruyne nodig. Volgens Sas moeten we ons echter geen zorgen maken.

“Dit soort blessures zijn helemaal niet slecht met het oog op het EK. Op deze manier kan Kevin de nodige rust krijgen in deze drukke maanden. Hij kan even herbronnen en tot een nieuwe soort voorbereid­ing komen. Nu vier tot zes weken out zijn, is eigenlijk zelfs ideaal. Vanuit óns oogpunt dan tenminste. Voor de speler en de club ligt dat natuurlijk helemaal anders.”

SPANJE

 ?? FOTO AFP ?? Kevin De Bruyne krijgt troostende woorden van mede-Citizen Ilkay Gündogan.
FOTO AFP Kevin De Bruyne krijgt troostende woorden van mede-Citizen Ilkay Gündogan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium