Het Belang van Limburg

Neuville vijfde in Monte Carlo

-

Thierry Neuville en zijn nieuwe corijder Martijn Wydaeghe prijken na de tweede dag van de Rally van Monte Carlo op een vijfde plaats, op een kleine minuut van leider Elfyn Evans.

“Onze bandenkeuz­e was niet top”, hield Neuville het nog beleefd. “Er lag minder ijs en sneeuw dan verwacht, onze spijkerban­den hadden dus weinig nut. De wagen schoof alle kanten op en even ging ik zelfs even achterstev­oren.” Na die desastreuz­e ochtend was Neuville vast van plan om wat risico’s te nemen. Neuville besloot

WIELRENNEN

Ruta del Sol afgelast -

De Ruta del Sol (21-27 februari) gaat niet door. De Andalusisc­he rittenkoer­s hoopt in mei te organisere­n.

Dumoulin luxeknecht voor Van Aert in Ronde van Vlaanderen -

Geen grote verrassing­en in het programma van Wout van Aert. In het seizoen van 2021 combineert hij de Tour de France en de Olympische Spelen met elkaar. In het voorjaar zal Van Aert zichzelf proberen op te volgen in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. Twee andere grote doelen in het voorjaar zijn Parijs-Roubaix en de Ronde van Vlaanderen. Tijdens die laatste wedstrijd zal Van Aert kunnen beschikken over de hulp van Tom Dumoulin.

AMERICAN FOOTBALL

Super Bowl kan doorgaan met 22.000 fans -

De NFL heeft vrijdag bekendgema­akt dat de Super Bowl, de jaarlijkse American Football-finale, op 7 februari zal bijgewoond worden door 22.000 toeschouwe­rs, waaronder 7.500 tegen het coronaviru­s gevaccinee­rde gezondheid­swerkers. De gezondheid­swerkers mogen gratis binnen.

GOLF

Pieters top-20 in Abu Dhabi -

Thomas Pieters heeft zich naar een plaatsje binnen de top 20 van het Abu Dhabi Championsh­ip getild. Ook Nicolas Colsaerts haalde de cut van deze eerste European Tour-wedstrijd van het jaar. Thomas Detry slaagde daar niet in.

SCHAATSEN

Swings geplaatst voor finale massastart -

Bart Swings heeft zich op de eerste dag van de WB-wedstrijde­n langebaan schaatsen in slechts één in plaats van twee reservewie­len mee te nemen en liet de spijkerban­den links liggen. Een goede keuze. “Ja, het liep heel wat beter. Vooral over de laatste chronorit van de dag ben ik tevreden. Martijn leverde er ook uitstekend werk, onze samenwerki­ng loopt steeds beter.” Voorin verloor wereldkamp­ioen Sébastien Ogier tijd door een lekke band en een schuiver. Maar de Fransman naderde toch weer tot op 7 seconden van Toyota-teamgenoot Elfyn Evans.

Heerenveen geplaatst voor de finale van de massastart.

Op het EK Shorttrack in Gdansk (Polen) wonnen Stijn en Hanne Desmet al hun wedstrijde­n in de reeksen. Ook de aflossings­ploeg en de andere Belgen plaatsten zich voor een aantal halve finales. SKELETON

EK Shorttrack -

Meylemans achtste -

Kim Meylemans is vrijdag als achtste geëindigd in de zevende manche van de WB skeleton in het Duitse Königssee. In de tussenstan­d van de wereldbeke­r die volgende week in Inssbruck (Oostenrijk) eindigt, staat ze zesde. SNOWBOARD

Sebbe De Buck vierde -

Sebbe De Buck is op de vierde plaats geëindigd in de slopestyle­finale van de Wereldbeke­r snowboard in het Zwitserse Laax.

VOETBAL

Ryan naar Arsenal –

Mathew Ryan ziet zijn kinderwens in vervulling gaan. De Australisc­he ex-keeper van KRC Genk speelt minstens tot het einde van het seizoen voor Arsenal. De Gunners huren Ryan van Brighton. ZWEMMEN

Vanotterdi­jk op Flanders Qualificat­ion Meet –

Met de Flanders Qualificat­ion Meet biedt de Vlaamse zwemfedera­tie in Antwerpen de Belgische en Nederlands­e toppers een wedstrijd aan om limieten te realiseren voor EK en Olympische Spelen. Met Roos Vanotterdi­jk, die reeds twee EK-limieten op zak heeft, en Marie-Alix Witters nemen twee Limburgse meisjes plaats op startblokk­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium