Het Belang van Limburg

Halve finale heel ver weg na zwaarste thuisneder­laag ooit

- Johnny Peeters

Limburg United staat zondag (15.30u) voor een loodzware opdracht in Mechelen om zich alsnog te plaatsen voor de halve finale van de beker van België. Vrijdag slikte United in de heenmatch zijn zwaarste thuisneder­laag ooit: 67-91.

Mechelen liep snel 2-8 uit. Nieuwkomer Clifford Hammonds maakte na zes minuten zijn debuut voor United. In de laatste minuut van het eerste quarter zorgde Knapke met een driepunter voor de eerste Limburgse voorsprong, waarna Hammonds ook zijn eerste punten voor United kon maken. In de tweede helft nam Kangoeroes de wedstrijd resoluut in handen, niets lukte nog voor de Limburgers.

Sacha Massot

Coach Limburg United

United-coach Sacha Massot was zwaar ontgoochel­d. “Ik vond het van bij de start al niet goed. We waren er mentaal niet klaar voor. Ik had er nochtans op gehamerd dat de focus op onze defence moest liggen, maar toch kregen we 91 punten tegen. Iedereen speelde onder zijn niveau. Of het door de stress of de druk kwam, ik weet het niet, maar het leek alsof er een bende schapen op het veld stond. Ik heb na de wedstrijd in de kleedkamer duidelijk laten horen dat ik helemaal niet gelukkig ben. Wie mij kent weet dat ik geen conflict uit de weg ga. Ik heb dus op de man af mijn gedacht gezegd.”

VOLLEYBAL

Vanuit zetel

“Als ploeg hebben we heel slecht gespeeld”, gaf ook Silas Melson toe. “De fighting spirit ontbrak, vooral in het laatste quarter. Ik heb al meerdere keren een slechte wedstrijd gespeeld, maar in een bekerwedst­rijd zou dat niet mogen gebeuren. We speelden niet met het idee dat er zondag nog een wedstrijd volgt. Het zal heel moeilijk worden om dit nog goed te maken, maar we mogen er ons nog niet bij neerleggen. Je weet nooit wat er allemaal kan gebeuren.” “Mijn collega Vervaeck kan de terugwedst­rijd nu vanuit zijn zetel voorbereid­en”, sakkerde Massot. “Uit respect voor onszelf zullen we toch moeten spelen om te winnen,

anders moet je thuis blijven.”

QUARTERS: 17-14, 22-30 (39-44), 15-21 (54-65), 13-26.

LIMBURG UNITED: 27/65 shots (5/22x3), 8/12 vw, 32 rebounds, 24 fouten, MELSON 8+8, MITCHELL 2+3, DEPUYDT 4+7, DEDROOG 4+0, DESIRON 2+3, Mukubu 0+0, Marnegrave 2+2, Knapke 8+5, Hammonds 9+0, Huurman 0+0.

KANGOEROES MECHELEN: 31/56 shots (10/20x3), 19/24 vw, 34 rebounds, 19 fouten, LOUBRY 8+9, DEROOVER 5+3, CLARK 2+5, FOERTS 3+4, KOK 7+5, Bogaerts 2+4, Kherrazi 7+5, Lasisi 4+3, Thompson 6+9.

BASKETBAL

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Nieuwkomer Hammonds scoorde zijn eerste punten voor Limburg United.
FOTO SERGE MINTEN Nieuwkomer Hammonds scoorde zijn eerste punten voor Limburg United.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium