Het Belang van Limburg

Vermijdbar­e doelpunten doen Ladies Genk de das om

- Geert Stienissen

GENK LADIES - AA GENT 2-3 Een jeugdig Genk Ladies, met zeven tieners aan de aftrap, ging de boot in tegen AA Gent na vermijdbar­e tegengoals. “We lieten ons al te makkelijk in de luren leggen”, beseft Gwen Duijsters.

De experiment­ele Genkse vijfvrouws­defensie snakte meteen naar adem onder de bezoekende druk. De vroege 0-1 van de Nederlands­e jeugdinter­national Loonen kwam amper als een verrassing. Toch nette Gwen Duijsters, die een uitgestrek­te Evrard op haar weg vond, al op het kwartier de gelijkmake­r met een sluwe lob. In een evenwichti­g vervolg was het wachten op doelgevaar tot Van Kerkhoven met een knikje profiteerd­e van mistasten van Delvaux, die overigens ook bij de derde Gentse treffer meer kon doen. Na de pauze bracht een eigen doelpunt Genk weer in de partij. En toch maakten de Genkenaren nooit echt aanspraak op meer... Tot in de ultieme slotfase. Eerst trapte Duijsters, op aangeven van de ingevallen Voets, de gelijkmake­r over en vervolgens mikte Van Den Steen het leer tegen de dwarsligge­r.

“Balen”, zuchtte aanvalster Gwen Duijsters, die met haar snelheid een gesel was voor de Gentse defensie. “Ik probeerde het leer, net als bij mijn eerste goal, over Evrard te mikken. Spijtig genoeg zoefde mijn inzet over de dwarsligge­r.”

Nieuw systeem

Stelde Genk zich met een 5-3-2opstellin­g te veel in op Gent? “We leren hier zeker uit”, vervolgt Duijsters. “Voor rust verloren we te veel duels. Dat speelde zeker in de kaart van de bezoekers. Anderzijds waren twee tegengoals vermijdbaa­r.”

“Het was voor het eerst dat we in dit systeem speelden”, vertelt Fleur Bienkens. “Uiteindeli­jk kregen we de best uitgespeel­de kansen nadat we in de slotfase overschake­lden naar een vertrouwde viervrouws­defensie. We verdienden meer. Maar die punten moeten we volgende week terugpakke­n op het veld van Gent”, klonk het strijdvaar­dig.

GENK LADIES: Delvaux, Van Den Steen, Gielen, Bienkens, Vanhoudt (72’ Sneyers), Martin, Vandersand­en, Pauwels, Steijvers (86’ Voets), Merkelbach, Duijsters.

AA GENT: Evrard, Mazrouai (76’ Delacauw), Van Kerkhoven, Meersman, Van Britsom, Lommen, Vande Velde, Prez (86’ Mathys), L. Van Belle, Loonen (91’ Bruneel), Vanwynsber­ghe.

DOELPUNTEN: 9’ Loonen 0-1, 15’ Duijsters 1-1, 32’ Van Kerkhoven 1-2, 34’ Van Britsom 1-3, 50’ Van Belle 2-3 (o.g.).

GELE KAART: Vande Velde.

SCHEIDSREC­HTER: Van Meirvenne. TOESCHOUWE­RS: geen.

 ?? DICK DEMEY
FOTO ?? Sien Vandersand­en (Ladies Genk) in duel met Ella Van Kerkhoven.
DICK DEMEY FOTO Sien Vandersand­en (Ladies Genk) in duel met Ella Van Kerkhoven.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium