Het Belang van Limburg

Inbrekers twee jaar na feiten gevat dankzij DNA-onderzoek

- Mireille Maes en Jozef Croughs

NATUURPUNT BORGLOON/KORTESSEM Twee mannen uit Kortessem zijn vrijdag gearrestee­rd voor hun aandeel in een reeks inbraken in een loods van Natuurpunt in 2018 en 2019 in Borgloon. De politie kwam de mannen op het spoor dankzij DNA-onderzoek.

In 2018 en 2019 werd er verschille­nde keren ingebroken in de loods van de vzw Natuurpunt in Borgloon. De daders maakten grote hoeveelhed­en brandstof en werkmateri­aal buit. Ze richtten ook vernieling­en aan. Zo werden ramen ingegooid en reden ze met een voertuig van de vzw door een poort. De schade was heel groot.

Rechtbank

In november 2019 kon al een van de daders - een man uit Heers worden gearrestee­rd. Maar omdat de bende uit meerdere personen bestond, kon het onderzoek niet worden afgesloten. DNAsporen en tips leidden vrijdag tot de arrestatie van nog eens twee verdachten. De recherche van Kanton Borgloon sloeg hen in de boeien en nam het duo voor verhoor mee naar het commissari­aat. De twee mannen uit Kortessem bekenden de feiten. Bij huiszoekin­gen werden nog enkele van de gestolen voorwerpen teruggevon­den. Die zullen aan Natuurpunt worden terugbezor­gd. Nu alle daders gekend zijn en het onderzoek is afgerond, kan het dossier binnenkort worden overgemaak­t aan de rechtbank.

Opluchting

Bij Natuurpunt zijn ze blij dat de diefstalle­n eindelijk zijn opgelost. “We zijn de politie dan ook dankbaar voor de volgehoude­n inspanning­en om de daders te ontmaskere­n”, zegt Jos Ramaekers, diensthoof­d van de beleidsafd­eling bij Natuurpunt Limburg. “Niet alleen weten we nu wie verantwoor­delijk is voor het verlies van de goederen en de schade aan onze eigendomme­n, dit is ook een opsteker voor onze medewerker­s die toen erg aangedaan waren door deze feiten”, aldus Ramaekers.

SINT-TRUIDEN/GINGELOM/NIEUWERKER­KEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium