Het Belang van Limburg

Vandalen zagen paaltjes vrachtwage­nsluis over

-

VANDALISME Op de Havenlaan in Diepenbeek hebben vandalen donderdagn­acht de vrachtwage­nsluis vernield die daar begin 2019 was opgetrokke­n. Ook toen werd de sluis al na een week ‘bewerkt’.

De vrachtwage­nsluis moet zorgen voor minder vrachtverk­eer op de Havenlaan, langs het Albertkana­al, om het veiliger te maken voor de honderden fietsers die daar dagelijks passeren naar en van de school. Daarnaast wilde de gemeente Diepenbeek zo ook een gevaarlijk verkeerskn­ooppunt veiliger maken. De sluis laat enkel passage toe van voertuigen die maximaal 2,20 meter breed zijn. Daarnaast is er een ‘verdrijvin­gsvak’ dat met plooibaken­s is afgezet waardoor de hulpdienst­en altijd kunnen passeren.

Over gezaagd

“De plooibare rood-witte paaltjes zijn door de vandalen, vlak boven de grond over geslepen of gezaagd, zodat ze er gewoon kunnen voorbijrij­den”, zegt burgemeest­er Rik Kriekels (N-VA). “Het gaat om een 25-tal paaltjes die zo buiten gebruik zijn gesteld. Maar ook de stevigere vaste palen hebben ze proberen over te slijpen. Er is er zelfs één compleet uit de grond gerukt. We hebben heel recent de verplaatsb­are camera die daar stond, weggehaald om elders in Diepenbeek een ander probleem te helpen oplossen. Dat moeten de daders zeer goed bestudeerd hebben, want beeldmater­iaal hebben we niet. Toch is er aangifte gedaan bij de politie van de schade die al snel in de duizenden euro’s loopt. We gaan alleszins de vrachtwage­nsluis opnieuw opstellen en er onze camera geregeld weer opstellen zodat dit soort wandaden stopt. Deze mensen hebben geen enkel begrip voor de vraag van honderden Diepenbeke­naren om de verkeerssi­tuatie hier meer te beveiligen.”

 ?? FOTO RR ?? De plastic paaltjes werden over gezaagd en in de berm gegooid.
FOTO RR De plastic paaltjes werden over gezaagd en in de berm gegooid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium