Het Belang van Limburg

Dit najaar nieuwe spoorwegbr­ug aan Slagmolenw­eg

- Chris Nelis

WEGENWERKE­N

GENK

Dit najaar wordt de Spoorwegbr­ug aan de Slagmolenw­eg in Termien vervangen door een nieuwe. Zodra dat gebeurd is, volgt de aanleg van een rotonde en nieuwe weginfrast­ructuur.

Burgemeest­er Wim Dries (CD&V) maakte de plannen bekend na een vraag naar een stand van zaken door de gemeentera­adsleden Danny Kerkhofs (N-VA) en Geert Reyskens (N-VA). Ze klagen al jaren de gevaarlijk­e toestand in het gebied aan. Vooral voor de kinderen die dagelijks van en naar basisschoo­l De Schom onder de brug door moeten, is dat telkens met een risico. Onder meer omdat gemotorise­erd verkeer rakelings langs de erg smalle stoep rijdt. Vijftien jaar geleden al werd er gewag gemaakt van een fundamente­le ingreep die heel het gebied moet verbeteren. De werken starten dit najaar. “Infrabel liet weten dat dit voorjaar nog het aanbestedi­ngsdossier wordt afgewerkt”, zegt Dries. “Als in het najaar de brug vervangen is, kunnen de wegenwerke­n starten. Die zijn voor 2022 en 2023. Dat betekent dat de Dominikane­nlaan onder de spoorwegbr­ug breder zal zijn en dat er op het kruispunt van de Dominkanen­laan, De Schom en de IJzersteen­weg een rotonde komt. We weten door de vele infomoment­en dat er een groot draagvlak is om dit gebied te vernieuwen.”

Dries geeft nog mee dat ook werk wordt gemaakt van een verbinding van het fietspad aan de Slagmolenw­eg met de Kneippstra­at. Dat stukje is een deel van het fietssnelw­egennet van Vlaanderen.

 ?? FOTO CHRIS NELIS ?? E komt een nieuwe spoorwegbr­ug en een rotonde.
FOTO CHRIS NELIS E komt een nieuwe spoorwegbr­ug en een rotonde.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium