Het Belang van Limburg

“Een carrière zoals Veerle Baetens? Daar zeg ik geen neen tegen”

-

den. Maar ik geniet ervan.”

Controleer­t ‘Lisa’ nu je hele leven?

“Ja. Hilde De Baerdemaek­er, die mijn moeder speelt, had met LouisLouis­e haar eigen telenovell­e. Ze waarschuwd­e me meteen: ‘Je springt op een sneltrein, Tinne. Je relaties, je afspraken: tot de laatste dag staat alles in het teken van de reeks. Maar dan heb je plots je leven terug.’ Dus ik smijt me nu volledig, nog tot de zomer. En daarna kan ik hopelijk eens goed op café gaan.”

Kruipt zo’n personage na verloop van tijd in je hoofd?

“Met Ghost Rockers deed ik vier seizoenen en een film. Ik weet wat het is om een rol lange tijd te dragen. Maar toen hadden we pauzes tussen elk seizoen. Nu werken we non-stop, en dan vind je sneller overeenkom­sten. Lisa heeft een sociale stoornis: ze is extreem verlegen, tot op het punt dat ze zonder tegenspraa­k haar halfzus het krediet voor al haar prestaties laat opstrijken. Zo timide ben ik niet, maar ik herken het wel. Als kind was ik nooit het haantje-de-voorste in de klas. En voor een publiek toon ik me graag, maar daarna mag de rust snel terugkeren.”

Dan heb je de foute stiel gekozen, vrees ik.

(lacht) “Ja, in de opleiding musicalthe­ater bereiden ze je niet voor op de randanimat­ie. Acteren, zingen en dansen is wat ik graag doe. Dáárvoor heb ik deze job gekozen. Alles wat erbij komt kijken, hoeft niet per se voor mij.”

Ben je voorbereid op de gekte, als ‘Lisa’ een hit wordt?

“Ik wacht rustig af. Sinds Ghost Rockers word ik al geregeld aangesprok­en in de supermarkt. Het zou mooi zijn, want zo weet je dat mensen kijken en meeleven met je personage. Maar ik doe liever gewoon mijn boodschapp­en dan dat ik selfies moet uitdelen. Eén voordeel aan corona: achter een mondmasker zit je goed verstopt.”

‘Lisa’ draait rond onzekerhed­en overwinnen. Dat gaat vast veel mensen aanspreken.

“Ik hoop het. Lisa gaat een groei doormaken. Een verlegen vrouw die vecht om te slagen in haar doel. Iedereen die zich op een bepaalde manier opgesloten voelt, zal zich daarin herkennen. En als het meezit: kracht uithalen.”

Voor Veerle Baetens was ‘Sara’ de grote doorbraak. Wat verwacht jij?

“Tegen een carrière zoals die van Veerle zegt niemand neen. Wat ze doet in films en series, tot in het buitenland, … Dat wil ik ook. Het zou mooi zijn als ik niet enkel als actrice een breder publiek bereik, maar ook als zangeres. Mijn single Verdrijf mij deed het al goed. En ieder vrij moment werk ik aan liedjes. Best case scenario vul ik straks mijn zomer met concerten. Als het dan al mag, tenminste.”

Valt dat te combineren, zingen en acteren?

“Die keuze hoef ik voorlopig niet te maken. Optreden kan nog niet. En het zal even duren voor ik weer met de musical Mamma Mia op het podium sta. Nu spendeer ik mijn week aan filmen, mijn weekend aan muziek. Daar ben ik al heel tevreden mee.”

→ Lisa, VTM, vanaf maandag iedere weekdag

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium