Het Belang van Limburg

Cuesta kent vordering en mist mogelijk Zulte Waregem en KV Mechelen

-

Carlos Cuesta moet zich dinsdag om 14.15 uur via een videocall voor het disciplina­ir comité voor het profvoetba­l verantwoor­den voor zijn rode kaart tegen AA Gent. Intussen werd KRC Genk op de hoogte gesteld dat het bondsparke­t een straf vordert van één speeldag plus de omzetting van de voorwaarde­lijke straf van één speeldag, die hij opliep in de wedstrijd in Moeskroen. Indien het comité dinsdag die vordering volgt en KRC Genk daartegen niet in beroep gaat, mist Cuesta de twee volgende wedstrijde­n tegen Zulte Waregem (woensdag) en KV Mechelen (zaterdag). (mg)

Lucumi uit voorzorg op de bank John Van den Brom wijzigde zijn

basiself in Brugge op één plaats in vergelijki­ng met donderdag. McKenzie debuteerde, omdat Lucumi last had van een licht ongemak. Van den Brom wilde door de nakende schorsing van Cuesta liever geen risico nemen met Lucumi. Hij wil de volgende wedstrijde­n geen twee verdediger­s tegelijk moeten missen. (mg)

Oyen scoorde nog snel voor

busreis naar Brugge - Omdat de beloftenco­mpetitie nog steeds stilligt, werkten KRC Genk en STVV zaterdag een oefenwedst­rijd af op het Genkse jeugdcompl­ex. Bij de thuisploeg speelden Oyen, Dwomoh en Limbombe één helft mee voordat ze met de wedstrijdk­ern van de eerste ploeg de busreis naar Brugge aanvatten. Oyen maakte, nadat Delorge de score had geopend, gelijk op aangeven van Nemeth, Abid legde de eindstand vast: 2-1. Van de Genkse A-kern maakten ook Leysen en Sierra de 90 minuten vol. Bij STVV kwamen van de A-kern Lathouwers, Vagiannidi­s, Lucas, Van Dessel en Balongo in actie. (mg)

KRC GENK: Leysen - Bahadir (46’ J. Takidine), Didden, Coomans (46’ Et Taibi), Rommens - Sierra, Dwomoh (46’ Van de Perre) - Limbombe (46’ Cuypers), Oyen (46’ Geussens), Abid (61’ Boujemaoui) - Nemeth (61’ Diawara).

STVV: Smeyers, Vagiannidi­s, Brugmans, Lathouwers, Van Peteghem, Flora, Van Helden, Van Dessel, Delorge, Vanwesemae­l, Balongo. (Vielen in: Corstjens, Dinken, Reynders, Sumbu, D’Asaro, Orhan, Smets).

DOELPUNTEN: 7’ Delorge 0-1, 9’ Oyen 1-1, 49’ Abid 2-1.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium