Het Belang van Limburg

“Tweede en derde goal vielen te makkelijk”

-

“Jammer van het resultaat”, zuchtte John van den Brom. Hij zag tal van lichtpunte­n, maar de twee tegengoals na rust vielen hem zwaar. “Bij het tweede en derde doelpunt van Club Brugge hebben we slecht verdedigd.”

Van den Brom zag dat zijn ploeg het in de openingsfa­se heel moeilijk had. “Het is zuur om zo vroeg een goal te slikken, ook al omdat we allemaal dachten dat er buitenspel aan voorafging. Verder gebruikten we onder hun hoge druk veel te snel de lange bal. Daardoor kwamen we niet aan voetballen toe.”

Dat maakte Van den Brom zo trots op de ommekeer halfweg de eerste helft. “Heel knap van de jongens, dat ze op deze manier terugsloeg­en. We brachten het voetbal, waar deze club voor staat en wat ik altijd zal nastreven. Met heel veel durf én kwaliteit, we maakten ook twee schitteren­de doelpunten. Jammer dat die bal van Onuachu op slag van rust niet binnenvloo­g, ik had de indruk dat hij en Bongonda mekaar hinderden.”

Fysiek en mentaal

Het was de bedoeling om na rust op dat elan door te gaan, aldus de Genkse coach.

“Het eerste kwartier was nog oké, met nog een prima kans voor Preciado, die jammer genoeg net te lang talmde. Daarop slikten we echter twee vermijdbar­e goals. We maakten daar te veel fouten, zowel in de dekking als positionee­l. En terugslaan zat er ook niet meer in. Ik ga nu niet beginnen zeuren over het feit dat we tweeënhalv­e dag na de zware match tegen AA Gent een topper moeten spelen. Maar je zag wel dat het fysiek op was bij de meeste jongens. Dat kwam bovenop de mentale dreun van die nieuwe ommekeer. Daarom was het over en uit. Jammer voor mijn ploeg, die heel veel heeft gegeven en er net niet in slaagde om zichzelf daarvoor te belonen.”

Play-off 1

Zo bedraagt de achterstan­d op

Club Brugge nu al twaalf punten en moet KRC Genk na een 1 op 12 dringend punten oogsten. “Dat klopt. We moeten daar niet flauw over doen, zo’n 1 op 12 past niet bij onze club. We moeten de rug rechten, het goeie uit deze wedstrijd meenemen en woensdag weer aanknopen met een zege. Of de titelrace gelopen is? De competitie duurt nog erg lang. We moeten ons bij ons oorspronke­lijke doel houden en dat is play-off 1 halen. Onze voorsprong is geslonken, het is zaak om weer punten te pakken. Eén keer we dat ticket voor play-off 1 in handen hebben, kijken we weer naar de stand en zullen we wel zien of we nog voor meer kunnen gaan.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium