Het Belang van Limburg

“Voor zes op negen had ik getekend”

-

Peter Maes was ontgoochel­d over de 0-2 nederlaag, maar blijft niet bij de pakken zitten. “Voor de start van deze drukke week had ik getekend voor een zes op negen”, aldus de STVV-coach.

Na een vijftien op achttien beet STVV tegen Moeskroen in het zand. “We komen van ver”, aldus Peter Maes. “Jammer dat we niet voor de tweede keer een negen op negen konden grijpen. Maar dit kan gebeuren als je een parcours aflegt, alleen jammer dat we net tegen Moeskroen verliezen.” Les Hurlus naderen zo tot op twee punten. Ook Cercle won in Kortrijk.

“Het is nog steeds spannend, omdat iedereen onderaan punten pakt. We hadden een uitstekend­e zaak kunnen doen, maar hebben dat nagelaten. Toch ben ik niet ontgoochel­d over ons spel, alleen over de uitslag. We hebben enkele uitstekend­e kansen gecreëerd, maar we voelden dat het onze dag niet zou worden. Ook omdat sommige spelers minder fris zaten, we hebben drie wedstrijde­n gespeeld in één week. Maar vooraf had ik getekend als je gezegd zou hebben dat we zes op negen zouden pakken. Of de degradatie­strijd tot de laatste speeldag zal duren? Daar ben ik niet mee bezig. Ik bereid de volgende wedstrijd voor, meer niet.”

Rood voor Simao

Maes’ collega Jorge Simao was natuurlijk uiterst opgetogen over de zege, ook al kreeg hij in de slotfase vreemd genoeg rood onder de neus geduwd. Opnieuw, de derde keer al. “Da Costa, die net gewisseld werd, was gefrustree­rd omdat hij de penalty niet had mogen trappen. Ik wilde hem vertellen dat je niet hoeft te scoren om de beste speler van het terrein te zijn. Maar dat begreep hij niet. Daardoor sleepte die situatie wat aan en kreeg ik rood. Of ik verrast was? Ik zeg er beter niets over. Kijk naar de camerabeel­den, dan kan je aan de hand van mijn lichaamsta­al vaststelle­n of ik uitgeslote­n had moeten worden.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Peter Maes.
FOTO JEFFREY GAENS Peter Maes.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium