Het Belang van Limburg

Vanzeir scoort na 7 seconden snelste doelpunt ooit in Belgisch profvoetba­l

Union scoorde in Deinze al na zeven seconden dankzij Dante Vanzeir, het snelste doelpunt ooit in het Belgische profvoetba­l. De Pro League moet het record nog bevestigen.

-

De droomstart van de leider in de 1B Pro League werd uiteindeli­jk omgezet in een 2-4-overwinnin­g, maar de Beringenaa­r ging na afloop met alle aandacht lopen. De smartphone van Vanzeir ontplofte al tijdens de rust. “Op dat moment stond ik totaal niet stil bij het record”, legt de aanvaller uit. “Het was vooral de emotie van een snel doelpunt om de zege naar ons toe te trekken. Het doel was om vanaf de start naar voren te trekken en dat leverde direct resultaat op. Pas tijdens de pauze hoorde ik over het snelste doelpunt in België. Ik voelde wel aan dat het zéér snel was, maar geen record. Het besef kwam pas later.”

Het vorige record van Club NXTspeler Thibo Baeten stond zo slechts 4,5 maand in de geschieden­isboeken, toevallig een doelpunt tegen Union. “Ik hoop dat mijn record langer zal standhoude­n, maar je weet het nooit. Binnen enkele maanden is mijn doelpunt misschien ook van de tabellen geveegd. Er is natuurlijk geluk mee gemoeid. Als iemand vanaf de aftrap op doel schiet, zal het record vroeg of laat eens sneuvelen. Of het na een combinatie nog eens zal lukken, betwijfel ik sterk.”

Kers op de taart

De Beringenaa­r gaat in de top vijf nu enkele grote namen vooraf zoals Victor Osimhen (Napoli) en Imoh Ezekiel (Al-Jazira). “Het is een mooi rijtje”, glundert hij nog. “Het doelpunt van Osimhen was er trouwens eentje onder onze coach Felice Mazzu. Hij heeft dat nog niet aangekaart, maar daar zullen we deze week nog wel over lachen. De beelden van mijn doelpunt zijn aan het ontploffen in België. Mijn gsm staat momenteel niet stil. Ik zal er niet door beginnen te zweven. Het record is de kers op de taart na de zege”, besluit een nuchtere Vanzeir.

“Als iemand vanaf de aftrap op doel schiet, zal het record vroeg of laat eens sneuvelen. Of het na een combinatie nog eens zal

lukken, betwijfel ik sterk”

Dante Vanzeir

Union

 ?? FOTO BELGA ?? Amper zeven tellen na de aftrap tikte Vanzeir al een doelpunt tegen de netten.
FOTO BELGA Amper zeven tellen na de aftrap tikte Vanzeir al een doelpunt tegen de netten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium