Het Belang van Limburg

“Grote vraagteken­s bij rode kaart voor Simao”

-

“Over het algemeen was er dit weekend weinig voer voor discussie wat betreft de arbitrage. In Anderlecht-Waasland-Beveren viel me de fase op waarbij Frey de bal tegen zijn elleboog kreeg in de zestien. Voor mij was dat eerder wel een strafschop dan niet want er was sprake van een beweging naar de bal. Alleen: wie kan ons tegenwoord­ig nog duidelijk uitleggen wanneer we over handspel spreken en wanneer niet?”

Geel voor Xadas was licht

“Over naar STVV-Moeskroen dan. Daar vond ik het vreemd dat de fout die Xadas op De Ridder maakte slechts met geel werd bestraft. Dat was in mijn ogen het absolute minimum. De Portugees verloor het duel en vond er vervolgens niets beter op dan De Ridder aan te trappen op zijn achillespe­es. Als dat moedwillig was, bestaat er geen twijfel over: rood. Alleen was het moeilijk te interprete­ren of dit moedwillig gebeurde of ongelukkig. Het viel ook op dat ref Erik Lambrechts pas geel trok nadat hij de schade aan het been van De Ridder zag. Dat is uiteraard niet de bedoeling, maar misschien had de vierde ref of de lijnrechte­r hem wel al vroeger attent gemaakt dat dit een kaart verdiende.”

Waarom kreeg Simao rood?

“In dezelfde wedstrijd kreeg Simao alweer een rode kaart. Ik vraag me af waarom de trainer van Moeskroen die onder de neus geschoven kreeg. Het kan bezwaarlij­k om de discussie gaan die zich bij de vervanging van zijn speler voordeed. Er moet wat anders gebeurd zijn. Na de wedstrijd wilde Simao er ook niet over praten. Was hij zo teleurgest­eld? Of wist hij wel degelijk waarom hij naar de tribunes vloog? Ik zet er een groot vraagteken bij.”

Visser krijgt mooie kans

“Dit weekend werd ook bekend dat Lawrence Visser en zijn assistente­n, Rien Vanyzere en Truienaar Thibaud Nijssen, in maart naar het EK U21 mogen. Een mooie aanduiding is dat voor Visser. Het betekent dat de UEFA iets in hem ziet en hem op dit tornooi wil testen. Onderschat het EK U21 niet, het is het tweede grootste landentorn­ooi in Europa na het Europees kampioensc­hap voor A-elftallen. Ik was de laatste Belgische ref die op dit tornooi mocht fluiten en dat is al van 2006 geleden. Dit is een kans voor Visser en zijn assistente­n om te tonen wat ze in hun mars hebben. Ik wens ze alle succes toe in Hongarije en Slovenië.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Het blijft onduidelij­k waarom Simao rood kreeg.
FOTO JEFFREY GAENS Het blijft onduidelij­k waarom Simao rood kreeg.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium