Het Belang van Limburg

Hazard staat op De uit de dood regie was nog eens in handen van Eden Hazard (30).

-

N1 4

a veel blessurele­ed en bakken vol kritiek liet de Rode Duivel zich eindelijk weer opmerken met een goal en een assist. Este si es el Hazard del Chelsea schreef de sportkrant Marca. Dit is de Hazard van Chelsea. Als je de topaankoop van Real Madrid bent, spreekt heel de wereld over je. Zo vertelde gewezen ploegmaat Cesc Fabregas in L’Equipe een anekdote over Eden Hazard uit zijn tijd bij Chelsea. “Trainer Antonio Conte zei aan Eden: je wilt dus niet mee verdedigen. Oké, scoor 2 of 3 goals en je mag doen wat je wilt.” Zo geschiedde. Bij Real Madrid kon trainer Zinedine Zidane hem dit niet vragen. Zeker dit weekend niet, want Zizou zat thuis met een coronabesm­etting. Real Madrid werd geleid door assistent David Bettoni en moest tegen Alavés de bekerschan­de uitwissen. Vorige woensdag werden ze uit de Copa del Rey geknikkerd door derdeklass­er Alcoyano en ook de Supercup was op een sisser uitgedraai­d. Eden Hazard ging mee ten onder.

Misplaatst­e Euforie?

In het stadion Alavés liep het gelukkig beter. Casimero kopte Real snel op voorsprong en dan ontbond Hazard zijn duivels. Eerst dirigeerde hij de bal via een hakje - raakte hij het leer echt? - tot bij Benzema die knap binnentrap­te. Daarna pakte de Belg een geweldige pass van Toni Kroos goed aan en schoof hij de bal zelf tegen de netten. Zijn derde competitie­goal ooit voor Real, zijn vierde treffer in totaal op anderhalf jaar in Madrid. Het zijn geen statistiek­en om over naar huis te schrijven, maar het gaf alle Madridista­s opnieuw hoop. “Hazard begint weer op de voetballer te lijken die hij eigenlijk echt is”, oordeelde de pers.

Dat was niet alleen omdat de dribbelaar beslissend was. Hij won ook 80% van zijn duels en de accuraathe­id van zijn passes bedroeg 88,9%. Bovendien deed hij 3 balrecuper­aties en één intercepti­e. Onze landgenoot verdedigde dus ook mee. “We hebben de beste Hazard nodig”, oordeelde spits Karim Benzema die twee keer scoorde. “Ik zie dat Eden fit is. Nu moet hij geschieden­is schrijven bij deze club.”

Hazard leek iedereen die hem nutteloos had genoemd na zijn zoveelste blessure lik op stuk te geven, maar de criticaste­rs vonden de euforie na één goeie wedstrijd misplaatst. Op sociale media klonk al snel: Hazard kostte 120 miljoen en zit nu aan drie competitie­goals. Da’s 40 miljoen per goal. Bovendien werd de Rode Duivel na 63 minuten gewisseld voor Vinicius.

“Eden deed het prima”, legde interimcoa­ch Bettoni uit. “Er was geen fysiek probleem. Ik wilde meer frisheid en verticalit­eit in mijn elftal. We hebben een beetje van de beste versie van Hazard gezien. Het heeft veel tijd gekost, maar als hij zo doorgaat is het niet te laat. Voor spelers met zo’n kwaliteite­n is het nooit te laat. Zidane heeft ons van thuis gefelicite­erd.”

22 miljoen per jaar

Het lijkt er dus op dat Eden Hazard na alle blessure-ellende (even) uit de dood is opgestaan. Zidane kan opgelucht ademhalen en alle speculatie­s dat Real Madrid zijn Rode Duivel wil verkopen om Kylian Mbappé van PSG te halen, kunnen weer een tijdje de prullenbak in. De Koninklijk­e staat tweede in het klassement en doet nog mee. “Het doelpunt van Hazard was klasse”, oordeelde sportzende­r ESPN. “Hopelijk is dat een nieuw begin voor de nummer 7.” Marca vulde aan. “De Hazard van Chelsea is terug. Dit geweldige doelpunt herinnert heel Madrid eraan dat er hoop is.”

Dat mag ook wel, want Eden Hazard verdient naar verluidt 22 miljoen euro per jaar. Dat is bijna drie keer zoveel als doelman Thibaut Courtois (8 miljoen) die baalde dat hij nog een tegengoal slikte. Kroos verdient jaarlijks 12 miljoen en Sergio Ramos 17 miljoen. Met zo’n loon mag je geen gezichtsve­rlies lijden. Eden Hazard moet straks scoren in La Liga, in de Champions League en op het EK. Als dat lukt, mag hij doen wat hij wil.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium