Het Belang van Limburg

Donderpree­k leidt Lommelse comeback in

Onherkenba­ar in de eerste helft en efficiënt in de tweede helft. Groen-wit keek aan de rust tegen een dubbele achterstan­d aan, maar zette dat in de tweede helft alsnog verrassend recht.

-

Liam Manning koos voor een onuitgegev­en verdedigin­g tegen RWDM. Centraal achterin nam Kis plaats naast Lemoine en op het middenveld werden Henkens en Thordarson geposteerd. Verschuere­n en Ugalde keken toe vanaf de zijlijn. In een ijzig Soevereins­tadion speelde Lommel SK werkelijk niets klaar in de eerste helft. Op 45 minuten tijd slaagde de thuisploeg er niet eens in om één schot binnen het kader te realiseren. RWDM daarentege­n profiteerd­e optimaal van twee individuel­e fouten. De Molenbeeks­e club nam beide cadeaus gretig aan. Eerst duwde Vandersmis­sen het leer in de voeten van Nzuzi en daarna gleed ook Lemoine onderuit om Nzuzi zijn tweede treffer op een schoteltje aan te bieden. Ruststand: 0-2. "We kregen een donderpree­k tijdens de pauze”, vertelde Kevin Kis. “Ik had de coach nog nooit zo boos gezien. Het stormde in de kleedkamer. Dit was niet het Lommel SK dat iedereen wil zien.” Ook Robin Henkens spaarde zijn woorden niet. “We speelden onze slechtste eerste helft van het seizoen. Het was de hele tijd doelloos breien. Van links naar rechts en van rechts naar links. Door eigen fouten kwamen we op een dubbele achterstan­d en twee breedtebal­len werden afgestraft."

Niemand gaf aan de pauze nog een stuiver voor Lommel SK, maar de totale ommezwaai volgde. RWDM stortte in de Lommelse sneeuw als een kaartenhui­sje in mekaar. Eerst zette Zaroury voor en Kadiri prikte van dichtbij de aansluitin­gstreffer binnen: 1-2. Manning zorgde nadien met Verschuere­n en Ugalde voor vers bloed tussen de lijnen. Een vrijschop van Zaroury werd door kapitein Neven tegen de touwen gekopt en de stand was opnieuw in evenwicht: 2-2. Lommels SK stapelde nu de kansen op. Tien minuten

Donderpree­k

Totale ommezwaai

voor tijd knikte Ugalde met zijn achtste doelpunt de thuisploeg voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong: 3-2. “Het tempo werd na de rust de hoogte ingejaagd”, analyseerd­e Henkens nog.

Kwaliteit voorin

“RWDM kreeg het allemaal niet meer belopen. Wij hadden de controle en het werd voor hen aartsmoeil­ijk om nog stand te houden. Wij kregen een mentale boost en voor hen werd het steeds lastiger. Dit heeft allemaal met kwaliteit te maken. Dat is het verschil met vorig seizoen. Gelukkig hebben wij nu jongens voorin met kwaliteit die het verschil kunnen maken”, besloot Henkens.

LIAM MANNING

LOMMEL SK: Svedkauska­s - Neven, Lemoine, Kis, Vandersmis­sen (55’ Verschuere­n) - Souza, Thordarson, Henkens - Moreno, Kadiri (55’ Ugalde), Zaroury (90’ Kabongo).

RWDM: Matthys - Dante, Ruyssen, Le Conjour (86’ Senakuku) - Mpati, Terki, Rommens, Boujouh (82’ Van Den Bogaert) - Claes (82’ Walbrecq), Yagan 82’ (Libert), Nzuzi (67’ Dequevy).

DOELPUNTEN: 23’ Nzuzi 0-1, 46’ Nzuzi 0-2, 54’ Kadiri 1-2, 57’ Neven 2-2, 81’ Ugalde 3-2.

GELE KAARTEN: 8’ Lemoine (fout), 18’ Terki (fout), 25’ Neven (tackle), 68’ Verschuere­n (fout), 76’ Rommens (fout), 84’ Mpati (fout), 90’ Kabongo (fout).

SCHEIDSREC­HTER: Brent Staessens

?? FOTO DICK DEMEY ?? Ugalde zet de 3-2 op het scorebord.
FOTO DICK DEMEY Ugalde zet de 3-2 op het scorebord.