Het Belang van Limburg

Volleybalc­ompetitie hervat niet. Wat nu?

- Rob Kwanten

De beslissing van de Belgische volleybalb­ond om alle reeksen, met uitzonderi­ng van de Liga A, dit seizoen niet meer te hervatten kwam niet als een verrassing. De Limburgse clubs maken zich vooral zorgen om wat komen gaat.

Het Overlegcom­ité drukte vorige week de hoop op een eventuele competitie­hervatting de kop in. Gisteren schonk Volley Belgium dan ook klare wijn: er wordt dit seizoen niet meer gevolleyba­ld in NAT1, NAT2, NAT3 en alle promo-reeksen. Voor een hervatting van de trainingen, onderlinge vriendscha­ppelijke wedstrijde­n en jeugdcompe­tities blijft de deur op een heel kleine kier. Als de situatie en maatregele­n het toelaten, uiteraard.

Illusie

“Ik had er mij al bij neergelegd”, aldus Hans Minten van Jeval Alken. “Dit geeft rust. Eindelijk duidelijkh­eid, want ik heb me enorm gestoord aan die wirwar van uiteenlope­nde verklaring­en en veronderst­ellingen. Nu kunnen we volop starten met de voorbereid­ing op volgend seizoen. Ik ben er zeker van dat corona een impact gaat hebben. Ontwikkeli­ng van de speelsters, sponsors, samenstell­ing van het team, vrijwillig­ers: de toekomst zal uitwijzen welke schade deze facetten geleden hebben. Wij blijven positief en hopen op een min of meer normaal 20212022. Al lijkt ook dat op dit moment meer en meer een illusie.” Michel Groven van Wevoc Wellen ziet de toekomst somber in. “Natuurlijk is dit een logische beslissing. Maar wat nu? Dat Michelbeke zich al heeft teruggetro­kken uit Liga A is volgens mij nog maar het topje van de ijsberg. Er gaan nog lijken uit de kast vallen. Clubs hebben heel wat uitgaven gedaan: aansluitin­gen, inschrijvi­ngsgelden,... Natuurlijk wil elke club die recuperere­n. Maar bij de bond blijft het windstil. Als er dan nog een paar sponsors wegvallen wordt het voor veel clubs heel moeilijk. Ik prijs mij gelukkig dat wij een spaarpotje hebben. Tot slot vrees ik ook dat heel wat spelers de schoenen aan de haak gaan hangen. Sommigen hebben immers ingezien dat er meer is dan alleen maar volleybal.”

Triggeren

Kivola Riemst heeft zowel bij de heren als de dames een ploeg in de nationale reeksen. “We koesteren hoop om tegen einde maart weer wat te mogen trainen”, meldt Patje Vranken. “Want we willen de spelers en speelsters blijven triggeren om het aantal afhakers zo beperkt mogelijk te houden. De financiële impact kan ik voor onze club nog niet helemaal inschatten. Momenteel hebben we weinig inkomsten, maar ook weinig uitgaven. Deze week bekijken we de problemati­ek van de lidgelden. 200 leden een bedrag terugstort­en is onhaalbaar, dus we denken aan een geste voor volgend seizoen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Geen competitie­hervatting in het volleybal, uitgezonde­rd de liga A. Een logische beslissing maar wat brengt de toekomst?
FOTO DICK DEMEY Geen competitie­hervatting in het volleybal, uitgezonde­rd de liga A. Een logische beslissing maar wat brengt de toekomst?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium