Het Belang van Limburg

Vertrouwen tanken voor bekerclash

-

ACHEL WAREMME EUROMILLIO­NS LEAGUE 3 0

Met de vierde overwinnin­g van het seizoen verzekerde Achel zich zaterdag van de zesde plaats in de reguliere competitie. Sportief van geen enkel belang, want de nummers 5 tot en met 8 beginnen weldra met een propere lei aan play-off 2. De beperkte inzet van de wedstrijd zette Jan Meertens aan het experiment­eren. Fransen mocht blijven staan ten koste van Staples (nog niet fit), setter Verschuere­n kreeg rust en werd vervangen door Schwarmann.

De Duitser, doorgaans de sfeermaker in de huppelhoek, genoot van zijn eerste wedstrijd als basisspele­r in het Achelse shirt. Waremme startte serverend heel sterk, maar was aanvallend te onmondig om Achel iets in de weg te leggen. Het verschil zat in de blokverded­iging. De afwezighei­d van middenman Zoodsma (vorig seizoen nog actief bij Achel) speelde de bezoekers duidelijk parten. Bij Achel haalden Smit en vooral Koelewijn een hoog niveau. Komende zaterdag trekt Tectum als zware underdog naar Roeselare voor de heenwedstr­ijd van de halve finales in de Belgische beker. De West-Vlamingen worden al twee weken geteisterd door diverse coronabesm­ettingen. Dat belette hen niet om zaterdag met een B-ploeg gehakt te maken van Menen.

SETSTANDEN: 25-20, 25-22, 25-19.

VOOR ACHEL: Campforts 14, Van Dyck 12, Schwarmann 2, Koelewijn 7, Smit 3, Fransen 9. Libero: Brouns.

VOOR WAREMME: Predius 13, Fafchampfs 4, Malisse 1, Zuidberg 6, Lallemand 4, Abinet 16. Libero: M. Perin. Kwamen in: Evrard 2, Detandt 2, Cocchini.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium