Het Belang van Limburg

Belgen tanken vertrouwen tegen Oranje in Luik

-

De Futsal Red Devils versloegen zondagmidd­ag in de Country Hal in Luik vriendscha­ppelijk Nederland met het kleinste verschil: 1-0. De Derby der Lage Landen was een laatste test op weg naar de twee kwalificat­iewedstrij­den - ook in Luik - die er de komende dagen aankomen. Het prestigedu­el bleef spannend tot het bittere eind, met twee uitblinken­de doelmannen. Uiteindeli­jk hielden de Duivels met veel spelers van Charleroi en Antwerpen - de nul en maakte een laat doelpunt van Marvin Ghislandi uit hoekschop het verschil.

Competitie­ritme

“Op basis van de hele wedstrijd hadden we zelfs een beetje meer mogen hebben, twee goals verschil was niet onverdiend”, zei assistent-bondscoach Carmelo Nieddu. “Onze doelman Idrissi moest ook een paar keer tussenkome­n, maar toch ontwikkeld­en wij het meeste druk. Helaas misten we enkele kansen die normaal wel afgerond worden. Volgens mij heeft dat wel met het gebrek competitie­ritme te maken. Deze wedstrijd zal ons zeker helpen als we donderdag tegen Finland en komende week tegen Montenegro spelen. In deze landen liep de competitie wel gewoon door. Wij moesten het doen met stagedagen en deze wedstrijd. Maar we gaan er vol tegenaan en deze zege geeft vertrouwen.” Van de Limburgers kwam enkel Joren Paulus van Borgloon in actie. Doelmannen Meyers en Vrancken én flankspele­r Vanderheyd­en bleven aan de kant. “Joren kreeg enkele minuten, maar toen gingen zij met vliegende keeper spelen en kozen we voor een ander profiel”, weet Nieddu. “Maar hij heeft het zeker goed gedaan.” Lucas Diniz speelde zaterdag nog met Lille en ontbrak.

BELGIË: Idrissi, Ahmed Sababti, Dilliën, Ettalaki, Adnane, Ghislandi, Reda Dahbi, El Fakiri, Rahou, Paulus, Abdelhakim Sababti, Leo, Teixeira, Buyl, Vanderheyd­en, Vrancken, Meyers.

DOELPUNTEN: 38’ Ghislandi 1-0.

(jotr)

 ?? HEMERIJCKX
FOTO KAREL ?? Carmelo Nieddu
HEMERIJCKX FOTO KAREL Carmelo Nieddu

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium