Het Belang van Limburg

Vanotterdi­jk verbetert vier Limburgse records

- Gert Sillen

ZWEMMEN

FLANDERS QUALIFICAT­ION MEET De Flanders Qualificat­ion Meet in Antwerpen bood de Belgische en bij uitbreidin­g de Nederlands­e toppers een gelegenhei­d aan om limieten te zwemmen voor de Europese kampioensc­happen en/of Olympische Spelen.

Geen enkele Belgische zwemmer slaagde erin een extra ticket te bemachtige­n voor Boedapest (EK) of Tokio (OS).

Wel realiseerd­e Jade Smits (BRABO) een nieuw Belgisch record op de 50m vlinder, de nieuwe toptijd bedraagt 28”69.

Coming girl

Hoewel Roos Vanotterdi­jk (DMB) geen piekmoment voorzien had voor deze wedstrijd, slaagde de Houthalens­e er in om de 100m vlindersla­g te winnen, waarvoor ze zich vorig jaar reeds voor het EK gekwalific­eerd had. Vanotterdi­jk tikte aan in 59”86, een nieuw Limburgs record bij de 16-jarigen. Vanottterd­ijk eindigde in twee andere finales op een vierde plek op de 50m vlinder (26”66) en op een zesde plaats op de 100m vrij (57”30), wat telkens goed was voor een verbeterin­g van de Limburgse records bij de 16-jarigen. Tijdens de schiftinge­n op zondag brak de ‘coming girl’ van het Belgische zwemmen en passant ook nog het Limburgs record op de 100m rug (1’03”20) bij de 16-jarigen.

Tokio

Croenen won de 200m vlindersla­g in 2’00”30. Lecluyse (2’27”64) haalde het in de 200m schoolslag, net voor Joséphine Dumont (2’27”68), die haar persoonlij­k record verbeterde (2’28”53). Dumont herbevesti­gde zo nog eens haar kwalificat­ietijd voor het EK. De limiet op de 200m schoolslag bedraagt 2’28”54.

Op dit moment zijn twee Belgen zeker van deelname aan de Olympische Spelen in Tokio: Fanny Lecluyse en Louis Croenen. Nog eens tien Belgen kwalificee­rden zich voor het EK.

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? Roos Vanotterdi­jk zwom op de Flanders Qualificat­ion Meet vier Limburgse records.
FOTO SERGE MINTEN Roos Vanotterdi­jk zwom op de Flanders Qualificat­ion Meet vier Limburgse records.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium