Het Belang van Limburg

‘Busjes Cup’ van Rugby Vlaanderen trekt door Limburg

- Jeroen Fissette

RUGBY HASSELT Zondag maakte de ‘Busjes Cup’ van Rugby Vlaanderen een rondrit langs de Limburgse rugbyclubs. In de vroege namiddag was het de beurt aan Rugbyclub Hasselt.

De ‘Busjes Cup’ is gebaseerd op het populaire TV-programma de ‘Container Cup’. Van 22 januari tot 7 februari trekt Rugby Vlaanderen met dit concept langs alle Vlaamse clubs. De beste U16, U18, vrouw en man van de club wordt telkens uitgedaagd met verschille­nde testen. De club met het beste gemiddelde wint. Uiteraard was er geen publiek toegestaan, maar toch spreekt Sam Weyns van

RC Hasselt van een succes: “We hebben ondanks de lockdown enkele heel gedreven leden. Zij volgen de online-opdrachten van de trainers echt goed op. Het is moeilijk in de huidige omstandigh­eden maar velen van ons proberen toch hun conditie op peil te houden. We mochten maar vier spelers laten deelnemen, maar we lieten iedereen meegeniete­n via facebook live. De reacties waren in ieder geval super. Onze deelnemers moesten echt in topconditi­e zijn.”

Iedereen ziet af

Onder meer die conditie wilde Rugby Vlaanderen wel eens testen. “Deze Busjes Cup kadert in een grote project van onze federatie”, aldus Kristof Vanhout van Rugby Vlaanderen. “We proberen onze leden fit te houden voor het moment dat er terug gespeeld mag worden. De respons is schitteren­d.

De proeven zijn enorm zwaar en iedereen ziet af, maar we hebben er wel allemaal deugd van.” Het blijft bovendien niet bij een puur conditione­le competitie. “Nee, op elke club die we met ons busje passeren maken we ook een filmpje. Daarmee willen we de eigenheid van elke club in de verf zetten. Het gaat dus over meer dan puur competitie. We willen al onze leden betrokken houden.”

ANDERLECHT (U21) - HEURTONGER­EN 3-2

Dingenen maakte gelijk, maar twee doelpunten met een strik deden de Limburgers de das om. Libotte (ziek) en Weckx (hamstrings/examens) waren afwezig. Na rust bleef Charles Dupain (hamstrings) in de kleedkamer. Op Hendrix Dine Dango wordt niet meer gerekend, terwijl nieuweling Kana Tesse mogelijks inzetbaar is tegen AA Gent HEUR-TONGEREN: Vandecaets­beek, Quintiens (79’ Verjans), Vanderhove­n (75’ H. Geenen), Geurts, Wagemans, Dingenen (79’ Verjans), Otero Perez, Hideg (70’ Dauwe), Camara (79’ Kibolokele), Dupain (46’ Kana Tesse), Balongo.

DOELPUNTEN: 25’ 1-0, 59’ Dingenen 1-1, 68’ 2-1, 77’ 3-1, 86’ Dauwe 3-2. (matr)

 ?? FOTO SERGE MINTEN ?? De proeven zijn enorm zwaar en iedereen ziet af.
FOTO SERGE MINTEN De proeven zijn enorm zwaar en iedereen ziet af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium