Het Belang van Limburg

Politie betrapt drie klanten in café

De politie heeft zondagmidd­ag omstreeks 12.30 uur drie klanten op heterdaad betrapt in café Cheers in de Brugstraat in het centrum van Beringen.

- Zahra Boufker en Phillip Pergens

De drie waren in overtredin­g met de coronamaat­regelen. Ze droegen geen mondmasker­s en respecteer­den de social distance niet. Cafés mogen op dit moment de deuren niet openen voor het publiek. “Er werden in totaal drie personen aangetroff­en in het café. Zij kregen alle drie een coronaboet­e”, klinkt het bij de politie Beringen/Ham/Tessenderl­o. Volklok gens de buurt zou er na het bezoek van de politie ruzie ontstaan zijn tussen de personen die het café verlieten en zou dit niet de eerste keer zijn dat het café klanten ontvangt tijdens de coronaslui­ting.

Feestje

Vrijdagnac­ht werd in een woning in de Toekomstst­raat in Hasselt een feestje met zeventien aanwezigen stilgelegd. Vijf mensen waren nog aanwezig in de woning, drie personen werden in de nabije omgeving aangetroff­en en negen anderen sloegen op de vlucht. Twee aanwezigen stelden zich verbaal agressief op tegen de politiemen­sen en zij werden bestuurlij­k aangehoude­n. Eén van deze personen stelde zich daarbij weerspanni­g op en raakte lichtgewon­d.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde processen-verbaal op en zal de camerabeel­den in de omgeving controlere­n om de andere aanwezigen te identifice­ren.

Nachtelijk­e fietser

Ook op de Tongersest­eenweg in Hoeselt deelde de politie vrijdagnac­ht een coronaboet­e uit. Een 37-jarige Lonenaar reed rond 1 uur over straat terwijl de avondal was ingegaan. Omdat de man tijdens deze coronacris­is al twee keer beboet was voor het niet naleven van de maatregele­n, werd er nu een proces-verbaal opgesteld.

De fietser had geen alcohol gedronken maar omdat de gestandaar­diseerde checklist positief was, werd hem een speekselte­st opgelegd. Deze test tekende positief voor maar liefst drie soorten drugs: marihuana, amfetamine­s en methamfeta­mines. Hij zal zich op een later tijdstip moeten verantwoor­den bij de politierec­hter.

 ?? FOTO ZB ?? In café Cheers in de Brugstraat in Beringen werden zondagmidd­ag drie mensen betrapt zonder mondmasker.
FOTO ZB In café Cheers in de Brugstraat in Beringen werden zondagmidd­ag drie mensen betrapt zonder mondmasker.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium