Het Belang van Limburg

Foutparkee­rders hinderen fietsers en voetganger­s

- Jos Thomassen

Fietsers en voetganger­s klagen het roekeloze gedrag aan van autobestuu­rders die op de Koninginne­laan in Maasmechel­en via het fiets- en voetpad een parkeerpla­ats zoeken voor de handelszak­en. Bij het wegrijden rijden ze bovendien vaak het grasperk kapot of gebruiken ze gewoon het fietspad tot aan de rotonde richting McDonald’s.

Winkels op dat stuk van de Koninginne­laan, zoals Pizzahut, Zeeman en Vis Paleis, beschikken niet over een eigen parking waardoor heel wat klanten hun toevlucht zoeken tot het fiets- en wandelpad of zelfs op het gras parkeren. Vaak maar voor even, maar ze rijden wel over het drukke fietspad richting betreffend­e handelszak­en. “Ik ben hier als voetganger en fietser al verschille­nde keren bijna aangereden door een auto”, zegt Emidio Spirelli. “Als je die mensen daar attent op maakt, reageren ze vaak ook nog eens boos. Iets verderop bij de Lidl en M2 zijn er parkeerpla­atsen zat.”

Boetes

Voorlopig laat de politie nog begaan, maar burgemeest­er Raf Terwingen (CD&V) waarschuwt dat er binnenkort wel boetes uitgeschre­ven zullen worden. Hij wil op het grasperk ook, net zoals elders op de straat, paaltjes en draad laten plaatsen. “Ik betreur de ingesteldh­eid van bepaalde mensen”, zegt de burgemeest­er na het bekijken van de beelden. “Dit zijn mensen die geen respect hebben voor het overheidsp­atrimonium of voor andere weggebruik­ers. Jammer”, vindt Terwingen.

 ?? FOTO JTH ?? Auto’s die foutparker­en op de Koninginne­laan, hinderen niet alleen fietsers en voetganger­s, maar rijden ook het grasperk kapot.
FOTO JTH Auto’s die foutparker­en op de Koninginne­laan, hinderen niet alleen fietsers en voetganger­s, maar rijden ook het grasperk kapot.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium