Het Belang van Limburg

Gemeente investeert fors in uitbouw centrale buitenspor­taccommoda­tie

- Zahra Boufker

De gemeente HeusdenZol­der wil de site Vrijheid uitbouwen tot een centrale buitenspor­taccommoda­tie voor de inwoners en ver daarbuiten. Zondag zijn twee kunstgrasv­elden geopend, goed voor een investerin­g van 666.000 euro.

Aan de site Vrijheid in Zolder zijn zondag twee nieuwe kunstgrasv­elden geopend. Eén veld leent zich voor rugby en voetbal, het tweede veld is enkel voorbehoud­en voor voetbal. Samen goed voor 13.640 m2. “Concreet gaat het over een investerin­g van 666.000 euro”, vertelt burgemeest­er Mario Borremans (GOED).

“Een goede investerin­g in de toekomst en de start van een centraal gelegen buitenspor­tpark in Heusden-Zolder. Dit zijn de eerste kunstgrasv­elden in onze gemeente waar de clubs van HeusdenZol­der ook in regenachti­ge weersomsta­ndigheden kunnen trainen.”

Met de herinricht­ing van de site wil Heusden-Zolder investeren in (top)sport. “Op deze site zal nog een nieuw grasveld worden aangelegd en worden de twee bestaande grasvelden gerenoveer­d. We bouwen er ook een splinterni­euw skatepark en een nieuw gebouw waar de kleedkamer­s en cafetaria in worden ondergebra­cht. Deze site zal in onze gemeente de place to be worden voor buitenspor­t voor onze inwoners en ver daarbuiten.”

Ecologisch

De kunstgrasv­elden worden onderhoude­n door de medewerker­s van de gemeenteli­jke sportdiens­t. Opvallend is dat het kunstgras ervoor zorgt dat het water wordt gerecyclee­rd. “Het water dat op het veld valt, wordt opgevangen in regenwater­putten om later te hergebruik­en om te sproeien. Goed voor het milieu en voor de financiën van de gemeente. De velden zijn ook uitgerust met ledverlich­ting. Wanneer het nieuwe gebouw klaar is, kan het licht gemakkelij­k gestuurd worden in verschille­nde standen. Vanaf het moment dat de coronamaat­regelen het opnieuw toelaten, kan iedereen gebruikmak­en van de kunstgrasv­elden. De prijzen zijn conform de sporthalle­n, onze vereniging­en kunnen dus tegen een laag tarief het veld huren.”

 ?? FOTO ZB ?? Voor burgemeest­er Mario Borremans (GOED) zijn de kunstgrasv­elden het begin van een centraal gelegen buitenspor­tpark.
FOTO ZB Voor burgemeest­er Mario Borremans (GOED) zijn de kunstgrasv­elden het begin van een centraal gelegen buitenspor­tpark.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium