Het Belang van Limburg

TESSENDERL­O /LUMMEN

- Zahra Boufker

Vier zaterdagmi­ddagen op rij livestream­en dj’s Jelle De Keyser (30) en Kurt De Wilde (37) muziek vanuit het magazijn van de Looise ondernemin­g SN Produkties, een bedrijf in licht en geluid. Door de coronacris­is zijn al hun optredens gecancelle­d. En dus zit het duo noodgedwon­gen thuis. En dat heeft een grote mentale impact. “Normaal gezien was mijn agenda nu overvol, maar corona beslist er nu anders over”, zegt dj Jelle De Keyser uit Lummen. “We zitten nu ruim een jaar thuis. De eerste maand was dat leuk, maar na verloop van tijd weegt dat op je gemoed. Een dj is een gevoelsmen­s. Dat we nu ons gevoel via muziek niet meer kunnen overbrenge­n naar ons publiek, is heel moeilijk. Daarom is dit initiatief een mooi alternatie­f. Zo kunnen we iets terug doen voor de mensen.”

Livestream

Het duo speelde al langer met het idee om via livestream muziek te draaien. “Maar omdat het financieel niet haalbaar was, hebben we die stap nooit durven zetten. We kunnen nu rekenen op 20.000 euro steun van de overheid. Met dat geld organisere­n we vier keer een livestream voor mensen thuis. Daarvoor werken we samen met Mike Vandevoort (30) die het lichtsyste­em afstemt op het geluid en de organisati­e van de livestream op zich neemt. We zijn enorm blij met de premie, voor ons een signaal dat de overheid ons niet is vergeten. Het is een kans om onze profession­ele activiteit­en weer een boost te geven.”

Steun

Benny Peeters (57) van SN Produkties uit Tessenderl­o heeft zijn magazijn ter beschikkin­g gesteld aan de dj’s. “In de evenemente­nsector hebben we het allemaal moeilijk. Maar de jonge mensen hebben het nog moeilijker. Daarom willen we hen helpen om deze moeilijke periode door te komen en willen we hen stimuleren om vol te houden. We hebben ons magazijn ter beschikkin­g gesteld en hebben er een black box geïnstalle­erd. De dj’s zorgen op hun beurt dat de jeugd die thuis zit, kan genieten van muziek in een mooi jasje. Elkaar helpen, dat is wat we nu moeten doen.”

Succes

De culturele activiteit­enpremie kon tot 12 januari worden aangevraag­d. Volgens Olivier Van Raemdonck, woordvoerd­er van

Vlaams minister-president en minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA), is de premie een ongekend succes geweest. “We hebben 12.000 aanvragen gehad. Het voorziene budget van 35 miljoen euro is zo goed als bereikt. Met de activiteit­enpremie wilden we, op en laagdrempe­lige manier, vooral de mensen bereiken die door de mazen van het net vielen voor andere steunmaatr­egelen ten gevolge van corona. We hopen dat deze alternatie­ve presentati­evormen ervoor zorgen dat mensen in deze moeilijke tijd van cultuur kunnen blijven proeven.”

→ Meer info: info@jelledk.be

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? Vier zaterdagmi­ddagen op rij livestream­en dj’s Jelle De Keyser (30) en Kurt De Wilde (37) muziek vanuit het magazijn in Tessenderl­o.
FOTO ZAHRA BOUFKER Vier zaterdagmi­ddagen op rij livestream­en dj’s Jelle De Keyser (30) en Kurt De Wilde (37) muziek vanuit het magazijn in Tessenderl­o.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium