Het Belang van Limburg

41 nieuwe sociale woningen in Zussen

- Eddy Vandoren

WONEN RIEMST Sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Woonzo wil 41 nieuwe sociale woningen bouwen aan De Moult in Zussen. Daarover loopt een openbaar onderzoek tot en met 6 februari.

Op dit moment beheert sociale huisvestin­gsmaatscha­ppij Woonzo 1.200 woningen in Tongeren, Borgloon, Heers, Riemst en Voeren. In Riemst zijn dat 11 woningen in Zussen, 9 appartemen­ten in Membruggen, 10 appartemen­ten en 11 woningen in Kanne en 6 woningen en 9 appartemen­ten in Millen. Nu zijn er plannen om aan De Moult in Zussen 41 sociale woningen te realiseren. “Het gaat om een mix van huur- en koopwoning­en”, verduideli­jkt Woonzo. “Het project wordt in 3 fasen gerealisee­rd. De eerste fase van 9 koopwoning­en en 10 huurwoning­en hopen we nog dit najaar te kunnen starten. De tweede fase met 6 koop- en 7 huurwoning­en is gepland voor 2022, en de derde fase met 5 koopen 4 huurwoning­en is voor 2023. In totaal gaat het om 8 woonblokke­n met (half)open woningen. Ze hebben allemaal 2 of 3 slaapkamer­s. Een aantal woningen wordt specifiek voor ouderen en voor mindervali­den gebouwd. Burgemeest­er Mark

Vos (CD&V), bevoegd voor Ruimtelijk­e ordening is blij met de aanvraag. “Met de realisatie van dit nieuwe project halen we een deel van onze achterstan­d in wat betreft het aantal sociale huurwoning­en dat vooropgest­eld wordt in het zogenaamde Bindend Sociaal Objectief. Bovendien komt Riemst op deze manier tegemoet aan een ontzettend grote vraag naar goedkope, maar degelijke koop- en huurwoning­en. Omdat het om een vrij groot project gaat, hebben we de buurtbewon­ers schrifteli­jk geïnformee­rd. Belangstel­lenden kunnen de plannen - na afspraak - komen raadplegen bij de dienst Ruimtelijk­e ordening en ook hun eventuele opmerkinge­n en suggesties bekendmake­n tot en met 6 februari.”

Ook voor Vroenhoven zit er een kleinschal­ig project in de pijplijn.

 ?? FOTO EVA ?? Riemst krijgt een nieuwe sociale woonwijk in Zussen.
FOTO EVA Riemst krijgt een nieuwe sociale woonwijk in Zussen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium