Het Belang van Limburg

Nederlaag met perspectie­f

sport 2-4

-

Een simpele walk-over. Een spel van kat en muis. Na het openingskw­artier was dat de enige conclusie die een neutrale waarnemer kon trekken. Genk kwam in het stuk niet voor, werd platgewals­t door een gretige thuisploeg. Bryan Heynen had daar nochtans een plausibele uitleg voor. “We lieten ons te veel naar de buitenkant­en lokken, waardoor we centraal in de problemen kwamen. Eenmaal we dat bijgestuur­d hadden, liep het een stuk vlotter.”

Evenknie

Heynen zocht en vond plots effectief de ruimtes. Die lag bij Club op de flanken en dus stuurde hij achtereenv­olgens Arteaga en Ito in het straatje. Met succes. De center van de Mexicaan werd door de Japanner heerlijk achter het steunbeen binnengeti­kt, Ito zelf bediende daarna de infiltrere­nde Toma op maat. Onuachu liet zelfs de 1-3 nog liggen.

“In die periode lieten we zien dat ook wij aardig kunnen voetballen”, aldus Heynen. “Conclusie aan de rust: we waren op z’n minst de evenknie van Club.”

Vermoeidhe­id geen excuus

Het verlengstu­k bleef echter uit. De Genkies kwamen nog aardig uit de kleedkamer, maar werden nadien op hun speelhelft geplakt. Ito en Onuachu, later Dessers, werden niet meer bereikt. Van den

Brom probeerde het tij te keren met de inbreng van Thorstvedt en Dessers, maar het was al boter aan de galg. Mignolet kon rustig achterover­leunen.

“Een uitleg voor dat verschil tussen beide helften heb ik niet”, aldus Heynen. “We hebben weinig recuperati­etijd gehad na het duel met Gent. Bovendien stonden we toen 80 minuten met tien man. Maar ik wil vermoeidhe­id niet als excuus inroepen.”

Club ging dus erop en erover via Vormer en Mechele. Een marge van 12 punten tussen de nummers 1 en 2 is het resultaat. Is de titelstrij­d nu al gestreden? “Och, dat geloof ik niet”, haalde Heynen de schouders op. “Het kan nog alle kanten uit. Wel is het

zo, dat ik op een andere maand januari had gehoopt. 1 op 12, dat is te weinig. De kentering moet er nu heel snel komen.”

McKenzie: geslaagd debuut

Ondanks de nederlaag waren er bij Genk wel lichtpunte­n. Het debuut van Mark McKenzie bijvoorbee­ld, ook al hief hij bij de 3-2 van Mechele het buitenspel op. Van den Brom bewierookt­e de Amerikaan. Hij toonde veel duelkracht en rust bij het uitverdedi­gen. De centrale verdediger zelf hield zich op de vlakte. “Ik ben naar hier gekomen om bij te leren, om een volgende stap te zetten in mijn carrière”, vertelde hij. “Ik weet nu al dat dit een juiste beslissing is geweest. Dit was een intense wedstrijd, intenser dan ik gewoon was op het thuisfront. Verder weet ik nu ook dat ieder foutje hier wordt afgestraft. Als verdediger kom je daar niet mee weg. We slikten vandaag drie goals. Te veel. Daar mogen we niet fier op zijn. Maar goed, volgende keer beter. Het kan niet snel genoeg woensdag zijn.” Knagen aan de Brugse voorsprong, is voor Genk de opdracht.

“We verdienden misschien iets meer”, besloot hij. “Maar daar kopen we niks voor. Leren uit onze fouten, is het devies. Ik kijk uit naar het vervolg. Ik weet dat ik hier nog veel ga opsteken.”

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO'S JEFFREY GAENS ?? Alle goals waren van mooie makelij, maar de bal van Ito achter het steunbeen stak erbovenuit.
FOTO'S JEFFREY GAENS Alle goals waren van mooie makelij, maar de bal van Ito achter het steunbeen stak erbovenuit.
 ??  ?? Mark McKenzie kende een geslaagd debuut.
Mark McKenzie kende een geslaagd debuut.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium