Het Belang van Limburg

Diefstal pot choco kan junkie 6 maanden cel kosten

-

RECHTBANK HASSELT

Een 36-jarige Hasseltse heroïnejun­k hangt zes maanden cel boven het hoofd voor de diefstal van twee blikjes Gordon’s Gin, een pot choco en een fles yoghurt. Goed voor een waarde van 11,59 euro. Bij de vordering hield de procureur rekening met het lijvige strafblad van de man.

De man ging op 15 mei vorig jaar shoppen in de Carrefour in Hasselt. Hij stak de buit in zijn jas en na het passeren van de kassa hield het winkelpers­oneel de verdachte tegen. “Er kwam zelfs geen geweld aan te pas. Vervolgens heeft hij alles betaald. Dan is er een gerechteli­jk onderzoek gevorderd. Dat telefoontj­e had ik willen horen”, pleitte zijn advocaat Peter Donné.

De procureur verwees naar het ruime strafblad van de dakloze Hasseltse heroïnever­slaafde. “Vorig jaar kreeg hij nog 40 maanden cel met uitstel voor de diefstal van een sterrenkij­ker en nagellak. Bovendien heeft de verdachte nog een aantal vonnissen op zijn palmares. Daarom vorder ik zes maanden cel.” Donné bestempeld­e het als een “rigoureuze vordering”.

Voorwaarde­n

Het proces kwam gisteren in de Hasseltse rechtbank nog niet ten einde. De rechter wou weten hoe de vorig jaar opgelegde straf onder voorwaarde­n was voorlopen. Er wordt nu een verslag opgevraagd over hoe het met de man gaat. Daarnaast vroeg de rechter aan zijn advocaat dat de betichte zich in persoon zou komen verantwoor­den en om een beeld te krijgen van de Hasselaar zijn financiële situatie. “Hij moest rondkomen met 40 euro per week.” Wordt vervolgd op 13 april.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium