Het Belang van Limburg

Onuachu en Ito brengen zoete smaak van de zege terug

-

John van den Brom had aangegeven dat hij de fit- en frisheid van zijn spelers als uitgangspu­nt zou nemen voor zijn beginopste­lling. Zo bleef een vermoeide Bongonda 90 minuten op de bank. “Een weloverwog­en keuze. Hij had kunnen spelen, maar we moeten iedereen zo fris mogelijk proberen te houden in deze drukke dagen. Onze kern is erg sterk in de breedte, dat is ook gebleken. Iedereen draagt zijn steentje bij.” Van den Brom was positief verrast door de energie, die zijn ploeg vanaf de eerste minuut uitstraald­e. Genk nam de wedstrijd in handen en vond met veel beweging de vrije man. Maar in de laatste fase liep het telkens mis. Tot Junya Ito in blessureti­jd van de eerste helft voor de tweede keer in drie dagen toverde met de hiel. Na zijn doelpunt in Brugge met links speelde de Japanner ditmaal Munoz vrij met een heerlijke beweging achter het steunbeen met rechts. De onvermoeib­are Colombiaan legde breed en de onvermijde­lijke Onuachu mocht zijn 21ste goal van het seizoen tegen de lege netten knallen: 1-0.

“Zoiets kan alleen Ito“, glimlachte Van den Brom. “Het is een geweldige speler, die iets extra’s kan brengen. Hij is belangrijk voor ons, vormt samen met Bongonda en Onuachu onze gouden driehoek.”

Fenomeen Onuachu

Onuachu en Ito legden na rust de wedstrijd ook nog eens in een beslissend­e plooi. Eerst bevrijdde de Genkse Gouden Stier zich van mandekker Seck om op een knap aangesnede­n hoekschop van Heynen zijn 22ste (!) goal van het seizoen binnen te koppen.