Het Belang van Limburg

T-Ito Tovenaar: “Hieltje is mijn handelsmer­k niet”

-

Vorige zondag zorgde Junya Ito in Brugge met een magistraal hakje voor een wereldgoal. Tegen Zulte Waregem zette hij met de andere hiel de 1-0 van Onuachu op.

Zijn schitteren­d doelpunt in Brugge leverde de pijlsnelle Japanner geen puntenwins­t op in Brugge. Niet getreurd, het arsenaal van ‘T-Ito’ Tovenaar is schijnbaar onuitputte­lijk, zo bleek tegen Zulte Waregem. In de blessureti­jd van een kansarme eerste helft zette Daniel

Munoz op rechts een actie op. Vlak daarop lanceerde Ito zijn maatje met een geniaal hakje van achter het steunbeen. Het eindstatio­n werd Paul Onuachu, die met sprekend gemak nummer 21 tegen de netten duwde. “Nee, die hakjes zijn geen handelsmer­k van mij”, laat Ito via tolk Jordy Caruso weten. “Het gebeurt wel eens dat ik erop train. Maar dat gebeurt zeker niet iedere dag.”

Liever assist

In de tweede helft zette Junya Ito de puntjes op de i. Vlak nadat Danny Vukovic met een knappe save voorkomen had dat ZulteWareg­em

terugkwam, tikte Ito de West-Vlamingen met zijn zevende doelpunt definitief uit de race. “Het is altijd leuk om te scoren”, knikte Junya Ito. “Maar ik als ik eerlijk ben, geef ik toch eerder de voorkeur aan een mooie assist.” Of de povere 1 op 12 bij Junya Ito nooit voor twijfels heeft gezorgd? “Op geen enkel moment. Eén keer verloren we in de sneeuw. In twee andere matchen strooiden een rode kaart roet in het eten. Of ik de vermoeidhe­id nog niet voel? Natuurlijk voel ik dat aan mijn lichaam. Maar hopelijk kan ik goed recuperere­n tegen zaterdag.”

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Junya Ito: “Scoren is ook leuk, maar ik geef de voorkeur aan een assist.”
FOTO JEFFREY GAENS Junya Ito: “Scoren is ook leuk, maar ik geef de voorkeur aan een assist.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium