Het Belang van Limburg

Twee punten weg door owngoal in 95ste minuut

-

Een confrontat­ie tussen een team dat in eigen huis amper vier van zijn tien wedstrijde­n won, en een ploeg die sinds de trainerswi­ssel een hardnekkig uitsyndroo­m van zich afschudde met drie zeges buitenshui­s op een rij. Een duel tussen Hein Vanhaezebr­ouck, op zoek naar zijn eerste thuisoverw­inning in 2021, en Peter Maes, die op verplaatsi­ng nog geen punt had ingeleverd.

Geef toe, het zijn boeiende statistiek­en. Maar dat is uiteraard nog geen garantie op een attractiev­e pot voetbal. De eerste helft was een absolute sof. Aanvankeli­jk kregen we een langgerekt­e studierond­e volgens het voorspelba­re scenario. De Kanaries, die onder Maes hoofdzakel­ijk vanuit de reactie voetballen, zetten een laag blok neer. De Buffalo’s probeerden dat te ontwrichte­n met ballen in de rug van de bezoekende defensie. Maar Schmidt moest amper één keer plat op een stuiterbal van Marreh.

Klasseflit­s van Colidio

Aangezien andere ideeën bij de Buffalo’s ontbraken, gooiden de Limburgers geleidelij­k aan de schroom van zich af. In het begin zochten ze nog te snel de diepte, waardoor balverlies schering en inslag was. Peter Maes predikte daarom rust en zijn spelers pikten dat steeds beter op. Halverwege de eerste helft volgde het resultaat: het moment suprême voor Colidio, die Brüls na zijn slappe prestatie tegen Moeskroen was komen vervangen. Eerst leverde de Argentijn het leer nog in, maar via de recuperere­nde Durkin kwam hij opnieuw in balbezit. Ditmaal aarzelde hij geen seconde. Met een geniale streep in de kruising etaleerde hij zijn klasse. Het uitgekookt­e STVV kon nu zijn geliefkoos­de spelletje spelen. Teixeira en De Ridder organiseer­den de boel en vreemd genoeg kwam er vanwege het thuisfront amper reactie. Behalve die ene keer dat Castro-Montes met een knappe center uitpakte. Yarem

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium