Het Belang van Limburg

“Mijn fout, ik had Sankhon niet op links mogen inbrengen”

- Roger Cox

PETER MAES Peter Maes wond er achteraf geen doekjes rond. “Ik ga bij die late wissels in de fout.” Daarmee zette hij resoluut zijn spelers, vooral Ibrahima Sankhon, uit de wind. Knap.

Na 94 minuten en 9 seconden gaven de Kanaries op ongelukkig­e wijze nog twee punten prijs. Een minuut later blies ref Dierick het slotakkoor­d.

“Dit resultaat is dus erg zuur”, zuchtte Maes. “Blijkbaar hangt er bij ons iets in de lucht. Want ik herinner mij dat er in de wedstrijde­n tegen Waasland-Beveren en Moeskroen ook na de 90ste minuut nog van alles gebeurde.” In de Ghelamco Arena was het drama zo mogelijk nog groter. Het was immers een owngoal die de Kanaries de zege kostte. “We hadden de wedstrijd tot dan onder controle”, analyseerd­e Maes. “Enig minpuntje was dat we de klus niet klaarden. Bij balbezit moeten we nog proberen meer lopende mensen in stelling te brengen. Eén keer lukte dat. Maar in die fase verzaakten wij het verschil te maken.”

Waarna dus die fatale laatste minuut volgde. “Ik ga daar in de fout”, bekende Maes schuld. “Ik bracht een paar wissels en posteerde Sankhon op links. Tegen zijn voet dus en dat had ik niet mogen doen. Er zat immers nog iemand met een linkervoet (Matsubara, nvdr.) op de bank. Dat was mij ontgaan.” Onderwerp van discussie was ook de buitenspel­geur die aan de gelijkmake­r hing. Depoitre stond al dan niet offside. “Ik krijg die signalen ook”, besloot Maes met een kwinkslag. “Blijkbaar hebben analisten in de tv-studio dat geconstate­erd. Maar zoals bekend, moeten we dat altijd met een korrel zout nemen. Ik hoor ook dat het de elleboog van Depoitre is die voor verwarring zorgt. Maar daarmee mag je niet scoren. Slotsom: ik weet het niet.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium