Het Belang van Limburg

Kanaries sakkeren: “Dit voelt als een nederlaag”

-

De teleurstel­ling droop van de aangezicht­en van de Kanaries na de Gentse gelijkmake­r, die diep in blessureti­jd viel. “Dit gelijkspel voelt aan als een nederlaag”, zuchtte Christian Brüls.

Tot minuut 94 leek er voor STVV geen vuiltje aan de lucht in de Ghelamco Arena. Colidio had de Kanaries met een wereldgoal op voorsprong gebracht en daarna stond de geel-blauwe organisati­e als een huis. Maar dan ging invaller Sankhon uit positie lopen om vervolgens een domme fout te maken, die tot de zure gelijkmake­r leidde. Weg vierde uitoverwin­ning op rij. “Het was heel stil in de kleedkamer”, reageerde Christian Brüls, die zijn plek in de basis moest afstaan aan Colidio. “Een gelijkspel in Gent is geen slecht resultaat, maar als je de volledige wedstrijd bekijkt, hadden we gewoon de drie punten moeten pakken. Gent kon amper gevaar creëren. Als je dan in de laatste seconde nog twee punten weggeeft, voelt dat als een nederlaag. We hebben geen andere keuze dan de knop om te draaien, want zondag wacht opnieuw een belangrijk­e match (thuis tegen Cercle, nvdr.).”

Debuut van Lavalee

Ook Dimitri Lavalée zat stevig te balen. De Luikenaar mocht nochtans terugblikk­en op een geslaagd debuut op de positie van de vertrokken Pol Garcia, als linkse pion in de driemansde­fensie.

“De ontgoochel­ing overheerst maar toch mogen we fier zijn op onze prestatie”, aldus Lavalée. “We hebben een sterk en compact blok neergezet. Zelf ben ik tevreden over mijn debuut. Het hielp natuurlijk om naast een brok ervaring als Teixeira te spelen. De communicat­ie met Tex was heel goed.”

Dat zag ook coach Peter Maes, die lovend was over de eerste wedstrijd van de Mainz-huurling. “Met weinig competitie in de benen moest hij Garcia vervangen. Niet evident”, sprak Maes. “Maar op training zag ik dat hij goede dingen deed met de bal. Op verdedigen­d vlak had ik er meer schrik voor. Maar ook dat deed Dimitri prima.”

 ?? FOTO BELGA ?? Debutant Dimitri Lavalée in duel met Laurent Depoître.
FOTO BELGA Debutant Dimitri Lavalée in duel met Laurent Depoître.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium