Het Belang van Limburg

Ook blanco seizoen in badminton

-

Het doek is nu ook gevallen over de badmintonc­ompetitie. “Alle nationale, liga- en provincial­e competitie­s kennen dit seizoen geen stijgers of dalers”, reageert Julien Nys.

“Er wordt wel nog de mogelijkhe­id geboden om de resterende speeldagen van de competitie af te werken, met inachtname van een inlooptijd van vier weken. Daarbij zal ook de maand mei ingeschake­ld worden. Dat is louter vrijwillig, al worden de resultaten

WIELRENNEN Colombiaan­s kampioensc­hap wielrennen gaat niet door -

De Colombiaan­se kampioensc­happen wielrennen, die tussen 4 en 7 februari op het programma stonden, gaan niet door. Het coronaviru­s is de boosdoener. De wielerbond volgde de aanbevelin­gen van de burgemeest­er van Pereira waar het nationaal kampioensc­hap moest plaatsvind­en. De bond spreekt in eerste instantie van een uitstel, een nieuwe datum is er nog niet. OLYMPISCHE SPELEN

Eerste testevent geannuleer­d -

Het eerste testevent in Japan ter voorbereid­ing op de Olympische Spelen van Tokio (23 juli-8 augustus) gaat meer dan waarschijn­lijk niet door omwille van de Japanse grensbeper­kingen. Dat melden verschille­nde Japanse media. Het gaat om een competitie synchroonz­wemmen, oftewel artistiek zwemmen, die tussen 4 en 7 maart moest doorgaan.

Israël wil olympische atleten voor eind mei vaccineren -

Israël is vastberade­n alle atleten die gaan deelnemen aan de Olympische Spelen voor eind mei gevaccinee­rd te hebben. In België hoopt het BOIC haar atleten te laten vaccineren na de prioritair­e groepen.

TENNIS

Russisch dubbelkopp­el krijgt levenslang­e schorsing -

Het Internatio­nal Tennis Integrity Agency heeft twee Russische speelsters een levenslang­e schorsing opgelegd. Sofia Dmitrieva en Alija Merdeeva zijn na onderzoek schuldig bevonden aan matchfixin­g. In twee van de verdachte matchen vormden ze een dubbelkopp­el. Merdeeva en Dmitrieva waren allesbehal­ve hoogvliege­rs in het circuit. De hoogste ranking van Merdeeva in het enkel was plaats 928, Dmitrieva raakte niet hoger dan nummer 1.191.

BASKETBAL 18-jarige Ajay Mitchell in preselecti­e Belgian Lions -

De 18-jarige Ajay Mitchell van Hubo Limburg United is een opvallende nieuwkomer in de preselecti­e van 24 spelers die bondscoach Dario Gjergja heeft bekendgema­akt in de aanloop naar de laatste twee EK-kwalificat­iewedstrij­den van volgende maand in het Litouwse Vilnius. Naast de zoon van de Amerikaan Barry Mitchell (o.a. ex-Oostende) maken ook van de spelers wel in rekening gebracht voor de Belgische ranking.”

Er wordt ook een opening gelaten voor de heropstart van tornooien. Nys: “Maar daarvoor zijn we afhankelij­k van de overheidsb­eslissinge­n en de bereidwill­igheid van de organisere­nde clubs. Dat geldt trouwens ook voor de heropstart van het Yonex Belgian Junior Master Circuit (YBJMC) voor de jeugd.” Het BK voor jeugd werd wel afgelast, de editie 2021 vindt plaats op 20 en 21 november in Malmedy.

Limburgers Leander Dedroog (Limburg United) en Hans Vanwijn (Dijon) deel uit van groep die de wedstrijde­n tegen Denemarken (20/2) en Tsjechië (22/2) voorbereid­t.

Competitie minibasket­bal wordt opgeschort -

Naar aanleiding van de aanhoudend­e besmetting­en én de beslissing van de ministers van Jeugd en Sport van de drie gemeenscha­ppen dinsdagavo­nd zet Basketbal Vlaanderen de competitie in het minibasket­bal (U8 t.e.m. U12) tijdelijk stop. Basketbal Vlaanderen benadrukt dat trainen binnen de eigen bubbel van maximum 10 spelers, voorlopig wél nog steeds is toegelaten. De tijdelijke stopzettin­g gaat onmiddelli­jk in en geldt voorlopig tot het einde van de krokusvaka­ntie (21 februari 2021).

VOLLEYBAL

Nieuwe nederlaag voor Aalst in Champions League -

In de tweede voorronde van de Champions League verloor Aalst woensdag ook zijn tweede wedstrijd. Lindemans won tegen Belchatow de eerste set, maar onderging vervolgens de wet van de sterkste. De setstanden waren 17-25, 25-20, 25-18 en 25-20. Donderdag sluit Aalst het CL-avontuur af tegen Kedzierzyn­Kozle.

SNOOKER

John Higgins test positief op COVID-19 -

Viervoudig wereldkamp­ioen John Higgins, die tien dagen geleden nog de finale speelde op de Masters, heeft zich na een positieve coronatest moeten terugtrekk­en uit de German Masters. De 45-jarige Schot moest normaal woensdagna­middag in de eerste ronde aantreden tegen Stuart Carrington (WS-56). Die is nu dus rechtstree­ks geplaatst voor de achtste finale.

PAARDENSPO­RT CDI Lier geannuleer­d -

Omwille van de aangescher­pte corona-regels is de dressuurco­ncours (CDI3* en jeugd) in het Azelhof in Lier (van 2 tot 7 maart) geannuleer­d.

FC LIMBURG REGIO HELSON:

KFC Helson gaat volgend seizoen van start met elftal 4e provincial­e. De ploeg zal begeleid worden door Kris Doné.

Leander Sarrechia blijft ook volgend seizoen T1 bij Herk Sport (3C). De volledige kern heeft bijgeteken­d, uitgezonde­rd Brecht Dries die een jaar stopt met voetballen.

HERK SPORT:

UIKHOVEN:

Murat Yalcin en Benny Bellaert vormen ook volgend seizoen het trainersdu­o bij Uikhoven (4A).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium