Het Belang van Limburg

Doet Koen Hustinx bij Veldwezelt beter dan Kompany?

- Geert Stienissen

AMATEURVOE­TBAL TERMIEN/VELDWEZELT Vierdeprov­incialer FC Veldwezelt heeft een straffe transfer gerealisee­rd. Koen Hustinx - dit seizoen nog verdediger bij Termien (derde afdeling VV) tekende als speler-trainer. “Ik heb een verleden bij voorloper Excelsior, waardoor ik dit aantrekkel­ijke aanbod niet naast me neer kon leggen”, aldus Hustinx.

“De coronacris­is heeft zeker een rol gespeeld in mijn beslissing”, vervolgt Hustinx, die zaterdag zijn 31ste verjaardag viert. “Sinds mijn jeugdjaren bij KRC Genk nam het voetbal al mijn vrije tijd in beslag. Na mijn huwelijk en de geboorte van mijn dochter ben ik meer dan ooit een familieman. Die verplichte voetbalsto­p gaf me de tijd om na te denken over wat echt belangrijk is. Daarom kwam ik al snel tot het besluit dat drie tot vier keer per week trainen of verre verplaatsi­ngen niet meer zo nodig moeten.” En dus was Veldwezelt een logische keuze? “Veldwezelt, waar ik tien jaar geleden voetbalde, deed me een verrassend aantrekkel­ijk aanbod als speler-trainer. Daardoor was mijn beslissing snel gemaakt. De keuze om als trainer aan de slag te gaan, komt overigens niet geheel uit de lucht vallen. Ik behaalde in het verleden al twee trainersdi­ploma’s en zal me binnenkort inschrijve­n voor de opleiding Uefa B.”

Hustinx maakte naam als beenharde verdediger en als sfeermaker in menige kleedkamer. “De promotie naar de toenmalige tweede klasse met Patro Eisden, na 2-0-winst tegen Union, was mijn sportieve hoogtepunt. En feestjes, zoals na de 2-6 met Termien op het veld van RC Mechelen,

zullen me eveneens bijblijven. Maar de rol van sfeermaker laat ik in Veldwezelt met plezier aan maatje Jeroen Opdenakker. Die is overigens niet te overtreffe­n.” De kritiek vreest Hustinx niet als de Kompany van Veldwezelt? “Absoluut niet, want als speler is die kritiek er ook. Ik ben ervan overtuigd dat we met de huidige Veldwezelt­se kern moeten meespelen voor promotie. Daarom wil ik graag dat iedereen aan boord blijft. En zeker op het eigen biljartvla­k ga ik voor mooi voetbal, zonder daarbij het resultaat uit het oog te verliezen. Ik sluit overigens niet uit dat ik in de toekomst hogerop wil als trainer. Wie weet keer ik dan wel weer terug naar het gezellige Eendracht Termien”, knipoogt de leerkracht LO.

Sfeermaker

 ?? FOTO JEFFREY GAENS ?? Koen Hustinx verruilt Termien (derde afdeling VV) voor vierdeprov­incialer Veldwezelt: “De coronacris­is heeft me doen nadenken.”
FOTO JEFFREY GAENS Koen Hustinx verruilt Termien (derde afdeling VV) voor vierdeprov­incialer Veldwezelt: “De coronacris­is heeft me doen nadenken.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium