Het Belang van Limburg

BREE/BOCHOLT

- Beau Melders

Jonnick Fonke (22) uit Reppel werd maandagavo­nd tijdens het joggen aangereden. Na een zoektocht op sociale media vond hij zijn reddende engel.

Om gehoor te geven aan zijn goede voornemens voor 2021 ging Jonnick maandagavo­nd joggen. Maar in de Toekomstst­raat in Bree liep het grondig mis. Ter hoogte van wijnhandel La Bodega werd de twintiger plots door een wagen gegrepen. De bestuurder had de jonge jogger ondanks zijn fluovest en lampjes niet gezien. “De chauffeur was enorm aangedaan”, zegt Jonnick. “Later reed hij nog naar de spoed om te polsen hoe het met me was. Ik heb alleszins veel geluk gehad, het had veel erger kunnen aflopen.”

Sneeuw

Dat is deels te danken aan voorbijgan­gers die kort na de aanrijding stopten. “Een man was als eerste bij me en heeft meteen de ambulance gebeld. Met dekens heeft hij me warm gehouden zodat ik niet onderkoeld raakte. Er lag nog veel sneeuw en het was behoorlijk koud. Uiteindeli­jk kwam ook een verpleegst­er uit de buurt toegesneld. Haar hebben we al gecontacte­erd.”

Via sociale media gingen Jonnick en zijn papa Leon ook op zoek naar de andere redder in nood. “Graag wilden we hem persoonlij­k bedanken. Hij is belangeloo­s gestopt om mij te helpen. Zeker in deze coronatijd­en is het niet evident om bij iemand in de buurt te komen.” De zoektocht leidde uiteindeli­jk naar Breeënaar Peter Smeets. Hij neemt nog contact op met het gezin.

Liever darten

Dinsdag werd Jonnick geopereerd aan het sleutelbee­n dat hij brak tijdens de aanrijding. Maar dat weerhield de VUB-student Europees en Internatio­naal Bestuur er niet van om woensdagoc­htend succesvol een online examen af te leggen. “Het was mijn laatste examen van de blok en in groep. Dinsdag had ik al aan de professor laten weten dat ik toch graag het examen zou afleggen. Hij heeft het speciaal met één dag uitgesteld. Ondanks de pijn is het goed gegaan.”

Na een rustperiod­e van vier weken staan er Jonnick nog heel wat sessies bij de kinesist te wachten. Maar een ding weet hij zeker: “Lopen is toch niet meer mijn ding. Ik ga wel darten of zo.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Jonnick Fonke brak zijn sleutelbee­n bij de aanrijding. Amper een dag na de operatie legde hij met succes zijn laatste examen af.
FOTO DICK DEMEY Jonnick Fonke brak zijn sleutelbee­n bij de aanrijding. Amper een dag na de operatie legde hij met succes zijn laatste examen af.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium