Het Belang van Limburg

Wellen schenkt gratis ‘liefdesbom­en’ aan koppeltjes

-

VALENTIJNS­DAG WELLEN

Wie vlinders in de buik heeft en in Wellen woont, kan de volgende dagen een ‘liefdesboo­m’ bestellen. De voorwaarde is wel dat de liefde ook bezegeld wordt door de boom een mooi plekje in de tuin te geven.

“Het zijn moeilijke tijden”, zegt burgemeest­er Els Robeyns (sp.a-ROB) van Wellen. “Daarom willen we graag wat extra warmte en liefde verspreide­n. Valentijn is natuurlijk een perfect moment om iets te planten en iets moois te laten groeien. Als gemeente zijn we ook druk bezig met onze klimaatdoe­lstellinge­n. We doen veel inspanning­en om de luchtkwali­teit te verbeteren, onder meer door extra bomen te planten. Maar de inwoners van Wellen met een eigen tuin kunnen helpen. Elke boom telt.”

Naar aanleiding van Valentijn heeft de gemeente honderd streekeige­n ‘liefdesbom­en’ besteld. “Wie een partner wil verrassen en de duurzame relatie symbolisch wil laten bloeien, kan een gratis exemplaar bestellen”, zegt burgemeest­er Robeyns. “Er is keuze tussen een haagbeuk, een krentenboo­mpje of een gele kornoelje. Wie er één wil, kan tot 4 februari naam en adres doorgeven via info@wellen.be of even bellen naar 012-67.07.00. Je kan je liefdesboo­m op zaterdag 13 februari gaan afhalen op het recyclagep­ark.”

Eersten

De jonge boompjes zijn nog maar een goeie meter hoog. Maar wie ze met de nodige liefde plant en verzorgt, zal zien dat ze snel kunnen groeien. Tortelduif­jes Niki Raskin en Petra Oosterlinc­k kregen woensdag symbolisch het eerste exemplaar overhandig­d. Zij zijn al tien jaar een gelukkig koppel. “We hebben een huisje en een tuintje, maar er kan zeker nog een duurzame liefdesboo­m bij”, vertellen ze.

 ?? FOTO TOON ROYACKERS ?? Niki Raskin
en Petra Oosterlinc­k
gaan hun liefdesboo­m
al planten.
FOTO TOON ROYACKERS Niki Raskin en Petra Oosterlinc­k gaan hun liefdesboo­m al planten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium