Het Belang van Limburg

Riolerings- en wegeniswer­ken aan weg naar Hasselts recyclagep­ark

- Dirk Jacobs

INFRASTRUC­TUUR HASSELT Hasselt start nog dit jaar met riolerings- en wegeniswer­ken aan de Oude Spoorbaan, die toegang geeft tot het woonwagent­errein en het recyclagep­ark in Kuringen. Tegelijk wordt nagedacht over een volledige herontwikk­eling van de site.

“Het asfalt van de Oude Spoorbaan is dringend aan vernieuwin­g toe. Daaraan koppelen we riolerings­werken”, zegt schepen Laurence Libert (Open Vld). “Tegelijk gaan we bekijken hoe we deze buurt kunnen herwaarder­en, maar we willen niet wachten tot die visie op punt staat om de werken aan te vatten. We gaan werken in twee fases, om de toegankeli­jkheid te kunnen garanderen richting de terreinen van De Lijn, het woonwagenp­ark en het recyclagep­ark. Die zullen tijdens de volledige duur van de werken bereikbaar blijven.”

“We werken intussen aan een visie voor de hele zone”, zegt schepen van Ruimtelijk­e Ordening Marc Schepers (RoodGroen+). “Zo komt er een fietssnelw­eg doorheen de site, alleen onderzoeke­n we nog waar we die precies willen inplanten. Zodra de fietsbrug naast de spoorbaan over het Albertkana­al gerealisee­rd is, starten we met de verdere uitvoering van de Noord-Zuidverbin­ding, tussen Neerpelt en Sint-Truiden, samen met de provincie. Daarnaast vormt de veilige ontsluitin­g voor voetganger­s die richting woonwagenp­ark willen, al langer een probleem. Hier zorgen we voor een tijdelijke oplossing zodat ze veilig kunnen wandelen tussen het kruispunt Crutzenstr­aat en het woonwagent­errein. Na de heraanleg gaan we het gebruik van de Oude Spoorbaan bestuderen om zo te vermijden dat de weg wordt gebruikt als sluiproute.”

 ?? FOTO DJ ?? Hasselt start nog dit jaar met riolerings­en wegeniswer­ken aan de Oude Spoorbaan.
FOTO DJ Hasselt start nog dit jaar met riolerings­en wegeniswer­ken aan de Oude Spoorbaan.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium