Het Belang van Limburg

Telenet komt met gratis sportkanaa­l

-

TELEVISIE HASSELT

Vanaf 2 februari komt Telenet met een nieuwe lineaire sportzende­r. Dit keer niet enkel voor de betalende abonnees van Play Sports, maar een open gratis kanaal voor iedereen, met als doelgroep de occasionel­e sportliefh­ebber.

De nieuwe sportzende­r wordt geopend door presentato­r Bart Raes op 2 februari om 18 uur, met zijn sidekicks Rik Verheye en Dennis Xhaët in een talkshow. Hij krijgt ook gasten over de vloer zoals voetbalana­liste Imke Courtois en Formule 1-kenner Kris Wauters. “Met het Play Sports Open-kanaal mikken we op kijkers die weleens een match in het Engelse voetbal of een Formule 1-race willen zien, maar niet per se de hele competitie volgen”, duidt Dieter Nieuwdorp, verantwoor­delijke marketing bij Telenet.

Container cup

Op de zender zal een selectie aan wedstrijde­n uit de Premier League, Europa League, Eredivisie, ATP en WTA tennis, Belgisch hockey en basketbal, veldrijden, Formule 1 en MGXP te zien. Daarnaast komen er nog eigen sportprogr­amma’s en documentai­res. Denk aan een beloftened­itie van De container cup en een EKquiz Match van de waarheid met Erik Van Looy en Pedro Elias als teamkapite­ins en Gilles De Coster als presentato­r deze zomer. Tvmaker Eric Goens komt in het najaar met Zot van de Duivels en een tweede seizoen van Kantine. Bij Telenet hopen ze zo’n acht à tien programma’s per jaar te kunnen aanbieden. De nieuwe zender komt op kanaal 11, waar nu het Telenet-infokanaal staat.(eadp)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium