Het Belang van Limburg

Terwijl de Hasseltse Ethias Arena volop wordt klaargesto­omd als vaccinatie­centrum, is CEO Jan Van Esbroeck hoopvol.

- Hanne De Belie

SPORTPALEI­S GROUP

HASSELT

Laat de zon in je hart! Als het van de Sportpalei­s Group afhangt, staan Willy Sommers en De Romeo’s eind oktober met Het Schlagerfe­stival voor een volle Ethias Arena. Het vaccin biedt perspectie­f, en er wordt dus hoopvol gepland voor het najaar. “We rekenen er ten stelligste op dat vanaf 1 oktober de activiteit­en terug op normale capaciteit kunnen doorgaan. Voor de Ethias Arena betekent dat een capaciteit tot 17.500 bezoekers. Misschien wel nog met de nodige omkadering, zoals mondmasker­s en dergelijke”, zegt Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpalei­s Group waar ook Ethias Arena en Ethias Theater deel van uitmaken.

Zittend publiek

Voor het kleinere Ethias Theater wordt zelfs al op april gemikt. “Voor de zomer gaan we niet meer ontzettend veel kunnen doen, maar we hopen toch op onze theatersho­ws in april, mei en juni. Onder de voorwaarde­n die er in oktober waren: een zittend publiek, een stoel tussen laten en werken met compartime­nten. We begrijpen natuurlijk ook dat een party van 12 uur lang niet voor morgen is. Toch hopen we dat het beleid de moed heeft om de sector geleidelij­k aan terug op gang te trekken. Daar hebben niet alleen de sector en de muzikanten nood aan, ook de mensen. Door de vaccinatie­campagne hebben we hoop, en de vaccinatie­graad gaat alleen maar stijgen. Als je naar de agenda van het Ethias Theater kijkt, staan er vanaf half april enkele shows gepland, zoals Nachtwacht en de Ketnet Musical. Clouseau heeft zijn concert Tweesprong wel nog van mei naar november verzet. In het Ethias Theater kunnen we ook staanplaat­sen aanbieden, en het zal nog wel even duren voor dat zorgeloos kan.”

Dat de Ethias Arena nog zeker tot eind september dienstdoet als vaccinatie­centrum, is voor de shows in het aanpalende theater geen probleem. André Hazes Jr. kan dus op 24 september in het Ethias Theater Leef komen zingen, terwijl er in de arena geprikt wordt. “Dat er activiteit­en gelijktijd­ig plaatsvind­en is in het verleden nog gebeurd”, zegt Van Esbroeck. “Dat is perfect mogelijk.”

Buiten

Ook kleinere zalen zijn voorzichti­g weer aan het plannen. “We zijn bezig met de voorbereid­ingen om in het voorjaar een aantal optredens buiten te doen, zoals afgelopen zomer”, zegt Dries Vanderheyd­en van Muziekodro­om in Hasselt. “Maar wat, hoeveel en met hoeveel volk: dat hangt van de cijfers af en van de beslissing­en van het beleid. We hebben hoop dat we vanaf oktober een normaal clubseizoe­n kunnen hebben, maar er zijn nog heel veel vraagteken­s. Twee weken geleden was iedereen euforisch, met de Britse variant ziet het er vandaag weer helemaal anders uit. We willen niets liever dan opnieuw lachen en plezier maken. Maar het is nu vooral belangrijk dat ze het virus onder controle krijgen.”

ESSENTIËLE REIZEN

 ?? DILLEN
FOTO SVEN ?? Als het van de Sportpalei­s Group afhangt, staan De Romeo’s in oktober voor een volle Ethias Arena.
DILLEN FOTO SVEN Als het van de Sportpalei­s Group afhangt, staan De Romeo’s in oktober voor een volle Ethias Arena.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium