Het Belang van Limburg

Fraudeur nam tien jaar lang identiteit van broer over

-

BREE

De politie LRH heeft vorig jaar 225 processen-verbaal opgesteld voor domicilief­raude. In 2018 telde de zone amper 80 dossiers. “Een 30-jarige Breeënaar nam tien jaar lang de identiteit van zijn broer over nadat die naar het buitenland was verhuisd”, klinkt het.

DIEFSTALLE­N

DIEST

Op het perron van het station vroeg een onbekende jongeman woensdagna­middag rond 16.30 uur aan een 13-jarige jongen wanneer de trein zou vertrekken, hij probeerde tegelijker­tijd zijn gsm af te pakken. De jongen kon vluchten, maar de jongeman liep hem achterna en drukte hem in de tunnel onder het perron tegen de muur om vervolgens zijn gsm alsnog te bemachtige­n. De dader nam de vlucht in de richting van het stadscentr­um.

GINGELOM

Op de Steenweg is woensdag rond 15.30 uur een inbraakpog­ing vastgestel­d. De inbrekers raakten niet binnen.

KINROOI

Gisteren is bij de politie een inbraak in een kantine in de Truyenstra­at in Molenbeers­el

Bij domicilief­raude komt de feitelijke verblijfpl­aats van de fraudeurs niet overeen met het adres waarop ze officieel ingeschrev­en staan in de bevolkings­registers. Daar proberen ze dan voordeel uit te halen. De politie LRH zet al jaren stevig in op het bestrijden van domicilief­raude, en dat blijkt vruchten af te werpen. In 2018 werden er amper 80 dossiers opgesteld, gemeld. Het geld uit de kassa is weg.

LOMMEL

Bij de politie is woensdag rond 18.45 uur een melding van een inbraak in een huis op de Gestelsedi­jk gemeld. Er was een steen door een ruit gegooid om binnen te geraken. Op het eerste gezicht was er niets weg. Er wordt nog een inventaris opgemaakt.

SINT-TRUIDEN

In de Drie-Gezusterss­traat in Zepperen hebben dieven een voertuig gestolen. Dat is donderdag rond 5.45 uur vastgestel­d.

ONGEVALLEN AS

Op het kruispunt van de Bevrijding­slaan en de Dorpsstraa­t zijn gisteren rond 8.30 uur twee auto’s gebotst. Een 37-jarige vrouw uit As en een 33-jarige vrouw uit Oudsbergen raakten gewond.

BOCHOLT

Woensdag rond 18 uur zijn in de Lozerstraa­t twee auto’s gebotst. Een 31-jarige man uit Oudsbergen liep verwonding­en op.

GENK

Twee auto’s zijn gisteren rond 13 uur op de Landwaarts­laan gebotst. Een 44-jarige vrouw uit Genk raakte gewond.

LANDEN

Een fietsster (29) uit Landen is woensdag op de Hannuitses­teenweg gegrepen door een vrachtwage­n. Ze raakte gewond.

PELT

Een vrouw (18) uit Pelt raakte woensdagav­ond gewond bij een ongeval op de Koning Albertlaan in Overpelt. De zijspiegel raakte het slachtoffe­r aan de arm. Ze werd voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium