Het Belang van Limburg

Jeugdvoetb­al hervat van zodra het mag van de overheid

-

In tegenstell­ing tot de reeksen met stijgers en dalers, die definitief stopgezet werden, wil Voetbal Vlaanderen de jeugdreeks­en (gewestelij­k, provinciaa­l, interprovi­nciaal) activeren van zodra de overheid dat toelaat.

“Normaal zouden deze jeugdcompe­tities kunnen opstarten in het weekend van 6 februari. Dat kan voorlopig niet en een datum van hervatting is nog niet gekend”, meldt Voetbal Vlaanderen. Toch blijven de eerder opgestelde jeugdkalen­ders als kader behouden, zij kunnen gespeeld worden van zodra het toegelaten en veilig is. U14 tot en met U19 - die tot dusver hooguit per vier mochten trainen zonder contact - kunnen vanaf maandag ook opnieuw outdoor trainen in een bubbel vanaf 10 (exclusief begeleider).

U6 tot U13 - die tot nu zowel indoor als outdoor mochten trainen met een maximale bubbel van vijftig - mogen vanaf maandag enkel nog outdoor trainen in een bubbel van tien. De elite jeugdcompe­tities tot en met U16 worden definitief stopgezet. De Pro League beslist op 16 februari over de competitie­s elite U18 en elite U21, maar die worden sowieso niet hervat voor 1 maart. Ook voor de sportkampe­n wordt de bubbel voor U13 - die nu maximaal 50 was beperkt tot 25.

“Wat senioren (inclusief U21) betreft zijn er momenteel geen wedstrijde­n toegelaten”, aldus nog Voetbal Vlaanderen. “+18-jarigen mogen in groepjes van vier trainen (inclusief begeleider), zonder contact. Wanneer de maatregele­n het toelaten kunnen clubs, op vrijwillig­e basis, vriendscha­ppelijke wedstrijde­n of tornooien spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium