Het Belang van Limburg

Meer van Kompany”

-

Ga je straks op de tribunes staan tussen de Anderlecht-fans als dat weer mag?

“Neen. Ik heb wel een hart voor Anderlecht, maar ik ga zelden naar een stadion als ik niet meer bij die club betrokken ben. Ik volg het wel op tv. Sowieso ben ik fier op de doorbraak van al die jeugdspele­rs. Hoe zij hun talent ontplooien: knap.”

Je gelooft nog in het project van Kompany?

“Ja, maar er zijn zoveel jeugdspele­rs en die kun je niet allemaal alleen managen. Van die jonkies moet je elke dag meer eisen: meer vastberade­nheid, meer inspanning­en. Ik spreek niet voor mezelf, maar dit Anderlecht zou nog één of twee ervaren spelers kunnen gebruiken die het huis kennen. Een Olivier Deschacht zou bijvoorbee­ld heel belangrijk kunnen zijn voor de kleedkamer. En als je het aan Ollie zou vragen, keert hij zeker nog een jaar terug.”

Nu spreek je echt als een coach. Ga je je trainersdi­ploma halen?

“Ooit zal dat wel gebeuren. Ik heb bij de B-kern samengewer­kt met Craig Bellamy en die is wel heel direct in zijn aanpak. Dat gaf me zin om ooit die trainerscu­rsus aan te vatten, maar nu ben ik nog bezig met een ander project in Dubai.”

De Belgian Football Academy in Dubai?

“Ja, ik richtte ginds een voetbalaca­demie op. Er zit in Dubai een grote commune Belgen en buitenland­ers en we willen hun kinderen van 5 tot 18 jaar een goeie voetbalopl­eiding kunnen geven. Daarom investeerd­e ik in infrastruc­tuur en soms ga ik zelf training geven. Daarnaast wil ik aan Rode Duivels die daar geregeld op vakantie zijn, vragen om eens langs te komen. Als ik dat kan regelen met Lukaku, Fellaini of Vertonghen: dat zou geweldig zijn. We openen op 5 februari. Voorlopig regel ik alles vanuit België en zijn alleen mijn partners ter plaatse.”

 ?? FOTO MARC GYSENS ?? Anthony Vanden Borre over de Anderlecht-top: “Als je een goede bestuurder bent, moet je je niet verstoppen.”
FOTO MARC GYSENS Anthony Vanden Borre over de Anderlecht-top: “Als je een goede bestuurder bent, moet je je niet verstoppen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium