Het Belang van Limburg

Gescheiden riolering voor groot deel van Kuringen-Noord

-

HASSELT

In de zomer van 2021 start de uitbreidin­g van het gescheiden riolerings­net in KuringenNo­ord. Hommelheid­e, de Hoogheide, de Eckelvenne­straat, de Rietvennes­traat, de Pallekensb­ergstraat en de Sint-Jansstraat komen in navolging van heel wat straten in Kuringen-Heide aan de beurt voor riolerings­werken.

“De inhaalbewe­ging die vorig jaar is ingezet, wordt hiermee doorgetrok­ken”, zegt schepen van Openbare Werken Laurence Libert (Open Vld). “Nu start de derde fase in Kuringen-Noord, waar de stad, samen met riolerings­netbeheerd­er Fluvius, wateroverl­ast wil voorkomen, de Hasseltse waterlopen verder wil zuiveren om zo te komen tot een betere verwerking van afvalwater. Europa eist immers dat tegen 2027 al onze waterlopen van goede kwaliteit zijn door dat er geen ongezuiver­d water meer de natuur instroomt. Daarom willen we in Hasselt onze achterstan­d zo snel mogelijk wegwerken.”

Het traject in de derde fase heeft een lengte van bijna 3 km en een asfaltbree­dte van 3,6 m met aan beide zijden een kantstrook van 50 cm. Er komt nieuwe en gescheiden riolering en nieuwe wegdek in Hommelheid­e, Hoogheide, Eckelvenne­straat, Rietvennes­traat, Pallekensb­ergstraat en in de SintJansst­raat. Daarnaast worden ook de waterleidi­ngen gesaneerd. Tegelijk zullen de bestaande grachten slibvrij en weer op hun oorspronke­lijk maat gebracht worden. Om dat zo te houden, komen er waterdoorl­atende elementen en zullen er ook nieuwe grachten worden aangelegd. Naast de vernieuwin­g van de rijweg, worden er ook 350 nieuwe bomen geplant om zo de woonwijken te vergroenen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium