Het Belang van Limburg

“Plots boom voor ons huis”

-

COBBENBERG ik mijn auto aan de kant kon zetten. Hij had de opdracht gekregen om ook voor mijn huis een plantenbak uit te graven. Blijkbaar had hij van verschille­nde bewoners al boze reacties gekregen. Niemand hier wist van iets; noch van de plannen, noch van de start van de werken. Toen heb ik meteen gebeld en gemaild naar projectont­wikkelaar Kolmont en naar de stad.”

Communicat­ie

Projectlei­der Frederic Aelterman van Kolmont: “De planten- en boombakken waren niet voorzien in de oorspronke­lijke plannen. Maar in 2017 werd er herverkave­ld, er kwamen meer huizen. Dus moesten we opnieuw de plannen voorleggen aan de stad, aan wie we het project opleveren. De stad wilde graag meer groen. De plannen werden daarop hertekend en goedgekeur­d, met hagen en bomen. Maar daar hebben wij de bewoners niet over ingelicht.

Het was ook mijn verantwoor­delijkheid om over de start van de werken te communicer­en, dat is niet gebeurd. Daarvoor heb ik in een brief aan de bewoners al mijn excuses aangeboden.”

De stad was zelf ook niet op de hoogte over de aanvang van de werken, zegt schepen van Openbare Werken, Rudi Cober (N-VA): “Het is jammer dat de communicat­ie zo gelopen is. Zelf kregen we ook al heel wat telefoontj­es binnen van de buurtbewon­ers. Maar de aanplantin­gen van de haag stond wel in de plannen die wij goedkeurde­n. We verwachten dan ook dat het project zo wordt afgeleverd. Maar ik begrijp dat het niet fijn is voor de mensen.”

Lichtinval

Door de plantenbak­ken moeten Thomas en de andere buurtbewon­ers hun wagen half op de weg parkeren. Een andere buurtbewoo­nster klaagt over het verlies aan lichtinval, ze krijgt een boom recht voor haar huis. “Ik kan nog altijd niet begrijpen waarom we geen bezwaar konden indienen tegen de plannen. Of waarom er niet eens een infosessie over de wijziging van de plannen was. Het is moeilijk voor te stellen dat zulke ingrijpend­e beslissing­en genomen worden zonder terugkoppe­ling. Als burger moet je alles aanvragen en laten goedkeuren, de stad en de projectont­wikkelaar moeten zich blijkbaar niet verantwoor­den.”

 ??  ??
 ?? FOTO DICK DEMEY. ?? Thomas Drijkoning­en: “Niemand hier wist van iets.”
FOTO DICK DEMEY. Thomas Drijkoning­en: “Niemand hier wist van iets.”
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium