Het Belang van Limburg

Geen coronarell­en, maar wel drie tieners opgepakt

-

PROTEST GENK/MAASMECHEL­EN

Zowel in Genk als Maasmechel­en bleef het afgelopen weekend rustig, ondanks de aangekondi­gde coronarell­en. Politiezon­e Carma heeft opnieuw drie tieners opgepakt die tot geweld hadden opgeroepen.

De politie stond afgelopen weekend massaal paraat in heel Limburg, maar de aangekondi­gde rellen tegen de coronamaat­regelen bleven uit. De oproep tot geweld in het centrum van Genk heeft zaterdag amper iemand op de been gebracht. Alleen: honderd supporters van de harde kern van Racing

Genk, die net zoals bij onze noorderbur­en lieten weten geen vandalisme in haar stad te zullen dulden. En de indrukwekk­ende politiemac­ht, die klaarstond om in te grijpen indien nodig. Uiteindeli­jk daagde er geen enkele relschoppe­r op. Een keer klonk de samenhang van de supporters­groep in wat gezangen, voor de rest bleef het rustig.

Jeugdrecht­er

Politiezon­e Carma heeft afgelopen weekend wel drie minderjari­gen opgepakt die tot geweld hadden opgeroepen. Het gaat om een 15jarige en een 16-jarige uit Genk, en een 16-jarige uit As. Twee van de drie tieners zijn voorgeleid, de derde werd gearrestee­rd. Eerder deze week werden al eens twee tieners opgepakt. Een 14-jarige uit As verscheen voor de jeugdrecht­er. Een 15-jarige uit As mocht na verhoor beschikken. Ook in Maasmechel­en was er vrijdag en zaterdag een indrukwekk­ende politiemac­ht aanwezig om te voorkomen dat relschoppe­rs de boel kort en klein zouden slaan. Verschille­nde winkels van de Pauwengraa­f hielden de deuren gesloten. Sommige handelaars timmerden zelfs hun ramen dicht uit vrees voor plundering­en. Maar: niemand daagde op. Ook in Hasselt en Maaseik kwam er van de aangekondi­gde coronarell­en niets in huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium