Het Belang van Limburg

17 jaar en al gevaccinee­rd omdat ze in de zorg staan

- FOTO RAYMOND LEMMENS

EMMA GHAYE (18)

“Kijk enorm uit

naar toffe zomer”

In Limburg hebben ondertusse­n 21.234 mensen een coronavacc­in gekregen. Onder hen ook enkele tientallen jongeren. Omdat ze in de zorg werken moeten ze niet wachten tot de zomer maar krijgen ze nu al hun vaccin. “Je voelt je toch meteen iets veiliger na die eerste prik”, klinkt het.

Emma Ghaye uit Tessenderl­o is net 18 jaar geworden en studeert verzorging. “Daarnaast werk ik ook als jobstudent in een rusthuis in Tessenderl­o en daar kreeg ik de vraag of ik gevaccinee­rd wilde worden”, vertelt Emma. “Ik heb daar geen seconde over moeten nadenken. Ik werk in het rusthuis met risicopati­ënten en ik wil niemand ziek maken.

Als iedereen gevaccinee­rd is en jij niet, dan ben jij immers de boosdoener als mensen in het rusthuis ziek zouden worden.” Binnenkort gaat

Emma ook stage doen in een rusthuis in Ham. “Als ik niet in het rusthuis van Tessenderl­o mijn vaccin had gekregen, had ik nog in het rusthuis van Ham ingeënt kunnen worden. Ik had dus zelfs twee kansen op een vaccin.” Over drie weken krijgt Emma haar tweede prik. Ondertusse­n kijkt ze al volop uit naar betere tijden. “Ik hoop dat ergens in de zomer alles al wat losser kan. Opnieuw toffe dingen doen, terug sociaal contact. Daar kijk ik, net als iedereen, enorm naar uit. Nu maak je ook niks mee en heb je nauwelijks nog iets te vertellen tegen elkaar.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium