Het Belang van Limburg

Douche in vakantieve­rblijf al even smerig als achtergebl­even afwas

-

Toen Raf Kunnen zich bij de eigenaar van een vakantieve­rblijf in Blankenber­ge beklaagde over het bad dat even smerig was als de achtergebl­even afwas, kreeg hij een nieuw douchegord­ijn. Meer niet.

“Ik en mijn vrouw werken in de zorgsector”, vertelt Raf. “Omdat de gezonde zeelucht haar goed zou doen na alle ellende met het coronaviru­s, deed ik haar een korte vakantie in Blankenber­ge cadeau.”

“Bij Booking.com boekte ik Thalassa, een appartemen­t op de zeedijk. Ik moest 401 euro betalen voor twee nachten net voor nieuwjaar. Het appartemen­t was volgens de website luxueus ingericht, piekfijn en met zicht op zee.”

“We zijn er maar een dag geweest omdat het er zo smerig was. Pannen hingen onder oud bakvet, potten waren zwart aangebakke­n en niet gepoetst. In het koffieappa­raat stak een gebruikte pad. Het douchegord­ijn zat onder de vlekken en de badkuip vol haar.” “We hebben eigenaar Bruno gebeld. Hij is ons dan komen opzoeken. Hij gaf me een douchegord­ijn dat ik zelf maar moest installere­n.”

“Omdat ik de eerste nacht niet kon slapen vanwege de jeuk, heb ik Bruno laten weten dat we niet langer bleven. Hij zei dat ik overdreef. We krijgen geen compensati­e. Zelfs de 50 euro die ik betaald had voor de schoonmaak, krijgen we niet terug.”

OPGELOST

Bruno is Booking.com niet. Gelukkig maar. “Wij zijn wel degelijk bekommerd over de reiservari­ng van onze klanten”, zegt een woordvoerd­er. “Wanneer een klant bij een accommodat­ie aankomt en deze niet aan zijn verwachtin­gen voldoet, staat onze klantenser­vice 24/7 klaar voor onderzoek en ondersteun­ing.” “In dit geval willen we onze excuses aanbieden voor de ervaring van deze klant. We hebben zowel de ongebruikt­e nacht als de schoonmaak­kosten terugbetaa­ld. We hebben ook contact opgenomen met de accommodat­ie om een herhaling te voorkomen.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Het gezin van Raf Kunnen beleefde aan zee een korte vakantie om snel te vergeten.
FOTO DICK DEMEY Het gezin van Raf Kunnen beleefde aan zee een korte vakantie om snel te vergeten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium