Het Belang van Limburg

Bewoner naar ziekenhuis na schoorstee­nbrand

-

De bewoner kroop op zolder om het vuur zelf met een tuinslang te blussen.

Zaterdag rond 13 uur werd de brand opgemerkt. De bewoner was thuis en probeerde met een tuinslang de dakbrand te blussen. De brandweerd­iensten waren snel ter plaatse en kregen de brand snel onder controle. Volgens brandweero­fficier Robert Walthery van brandweerz­one Noord-Limburg heeft de bewoner geluk gehad dat de brand snel werd ontdekt en hij meteen de hulpdienst­en verwittigd­e. “De brand situeerde zich tussen de zolder en het houten plafond van de woonkamer. Tussen de houten constructi­e van het plafond en de ijzeren pijp van de schoorstee­n was niet veel ruimte. De ijzeren pijp was roodgloeie­nd en vatte vuur. De bewoner kroop zelf de zolder op en begon met een tuinslang te blussen. Bij aankomst drongen we erop aan dat hij naar beneden kwam, maar dat wilde hij in eerste instantie niet. Gelukkig is hij even later toch naar buiten gekomen. Omdat hij rook heeft geïnhaleer­d, werd hij naar het ziekenhuis gebracht.”

Tentzeil

De brandweer kon voorkomen dat de brand zich op de hele zolder verspreidd­e. “De brandhaard zat onder de pannen waardoor wij een opening in het dak hebben moeten maken om het vuur te bestrijden. Toen dat gebeurd was, hadden we het vuur snel onder controle. Het gaat hier om een uit de hand gelopen schoorstee­nbrand waarbij een deel van het houtwerk vuur vatte. Na het blussen dekten we de opening in het dak af met een tentzeil om zo insijpelen­d regenwater te voorkomen. De schade in de woonkamer en aan de schoorstee­n is aanzienlij­k. Maar het huis blijft wel bewoonbaar”, aldus nog brandweero­fficier Walthery.

De lokale politie Kempenland kwam ook ter plaatse om de vaststelli­ngen te doen. De straat werd tijdelijk afgesloten voor verkeer en voorbijgan­gers.

 ?? FOTO ZAHRA BOUFKER ?? De straat werd tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer.
FOTO ZAHRA BOUFKER De straat werd tijdens de bluswerken afgesloten voor het verkeer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium