Het Belang van Limburg

“Voelde me belachelij­k toen ik finishte”

-

Oranje boven bij de dames. Maar geen Ceylin del Carmen Alvarado op het podium. De hoofdrolle­n waren weggelegd voor Lucinda Brand, Annemarie Worst en Denise Betsema, die ook in die volgorde over de streep kwamen. Sanne Cant (8ste) werd onze beste landgenote. Laura Verdonscho­t (24) uit Lommel moest zich tevredenst­ellen met stek 26.

“Ik had gehoopt dat het beter zou gaan. Maar met het regenweer, dat de renbaan supervetti­g had gemaakt, was ik zeker niet in het voordeel”, reconstrue­erde de Lommelse haar lijdensweg. “De zandstroke­n waren wel goed. Maar ik herstelde niet gedurende de cross, en dat betaal je hier heel hard cash”, verwees Laura naar haar vormdip. De Lommelse zei vrijdag in onze krant dat ze overtraind het WK aanvatte en wel degelijk aan een forfait had gedacht.

“Ik denk te mogen zeggen dat de plaats waarop ik rondreed, eigenlijk mijn plaats is. Maar er zit momenteel echt niet meer in”, haalde Laura de schouders op. “Ik heb gedacht aan opgeven. In de tweede ronde voelde ik al dat het niet goed zat met de benen. Tegen beter weten in hoopte ik dat ik mijn tempo zou vinden. Maar dat is geen enkele minuut van de cross gelukt. Mentaal was dit een hele zware cross voor mij. Ik hoorde mijn vader roepen dat ik beter kon opgeven. Maar dat is tijdens een WK eigenlijk niet aan de orde. Daarvoor was ik niet naar hier gekomen. Dan was ik beter helemaal thuis gebleven. Ik voelde me wel belachelij­k toen ik als 26ste over de aankomstli­jn bolde, maar ach… er valt toch niks meer aan te veranderen.” Over het vervolg van het seizoen moet Verdonscho­t naar eigen zeggen nog eens goed nadenken. “Op deze manier crossen, heeft niet veel nut”, vindt de Lommelse. “Als ik op deze manier het hele seizoen moet afwerken, dan ben ik aan het eind depressief.”

VROUWEN ELITE

1. LUCINDA BRAND (NED) 46’53”

2. ANNEMARIE WORST (NED) 8”

3. DENISE BETSEMA (NED) 19”

4. CLARA HONSINGER (VST) 52”

5. YARA KASTELIJN (NED) 1’04”

6. CEYLIN DEL CARMEN ALVARADO (NED) 1’12”

7. EVIE RICHARDS (GBR) 1’13”

8. SANNE CANT 1’43”

9. ELISABETH BRANDAU (DUI) 2’07’’

10. CHRISTINE MAJERUS (LUX) 2’08’’

 ?? FOTO BELGA ?? Laura Verdonscho­t.
FOTO BELGA Laura Verdonscho­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium